Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Baník nespěchá, pod trenérem Vrbou chce krok za krokem stoupat výš

První sezonu pod trenérem Pavlem Vrbou by chtěl ostravský Baník skončit v první šestce tabulky, bojující v nadstavbové části o titul. Klub věří v úspěšnou a dlouhodobou spolupráci s koučem, který se do Ostravy vrátil po osmnácti letech, a mezi tím s Plzní vybojoval tři mistrovské tituly a v Ostravě byl jako asistent Františka Komňackého u posledního titulu v roce 2004.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník pod trenérem Vrbou se chystá na ligu

"Jsme rádi, že jsme se s trenérem shodli na určité dlouhodobé koncepci. Věříme, že se budeme postupnými kroky přibližovat domácí špičce. Teď je našim cílem dostat se do první nadstavbové skupiny, pokračovat v začleňování odchovanců do kádru a využít současný potenciál hráčského kádru," řekl na tiskové konferenci ředitel klubu Michal Bělák.

Baník v létě posílil stoper Michal Frydrych (Wisla Krakov) a křídlo Eldar Šehič (Karviná), do základní sestavy se při zranění slovenského útočníka Ladislava Almásiho může dostat i Nigerijec Muhamed Tijani, který hostoval v druholigovém Táborsku. Z hostování v Pardubicích se vrátil stoper Karel Pojezný, z Pohroní Muhammed Sanneh, na hostování z Pardubic přišel brankář Jiří Letáček, z italského Udine přestoupil Jan Kubala a hostování v přestup ze Slavie změnil Ladislav Takács.

"S trenérem jsme se dohodli nejprve na inventuře stávajícího kádru. Nejsme v situaci, a ani nechceme jít do finančního soupeření třeba se Spartou a Slavií a vynakládat miliony za hráče, o němž bychom nebyli vyloženě přesvědčeni. Měli jsme zájem ještě o hráče na křídlo, který by byl opravdu rozdílový, ale tady jsme se nedohodli. Přestupní termín ale končí až v září, není vyloučeno, že ke změnám ještě dojde," řekl Bělák.

Upozornil, že Baník by se chtěl domácí špičce přibližovat postupně. "Majitel v minulosti opravdu významně zainvestoval do infrastruktury a chce pracovat na rozvoji mládeže. A my ty hráče chceme zdokonalit, rozvíjet a pak případně prodat. To je strategie, se kterou jsme ztotožněni," uvedl.

Podle sportovního ředitele Aloise Grussmann bylo důležité udržet klíčové hráče Baníku, což je případ nejlepšího střelce Almásiho, autora šestnácti branek v minulé sezoně. "Měli jsme na něj nabídky, ale nechtěli jsme tým oslabit. Jsme rádi, že se nám ho podařilo udržet," řekl Grussmann. Almási však kvůli zranění úvodní kolo proti Olomouci zřejmě nestihne.

Ze základní sestavy Vrbovi nikdo neodešel. Z jarního kádru jsou pryč jen náhradní brankář Viktor Budinský (hostování Pardubice), Ubong Ekpai (konec hostování Slavia Praha), Dominik Janošek, Šimon Falta (oba konec hostování Viktoria Plzeň) a Arťom Koncevoj (konec hostování Ruch Brest).

"Mužstvo bylo doplněno nadějnými hráči. Budeme ještě pracovat na jednom ofenzivním postu, takže nic uzavřeno není. Celkově je i tak už těch sedm, osm příchodů dost, na mě možná až moc. Musím přiznat, že někteří hráči z hostování i mladí z juniorky mě mile překvapili," hodnotil Vrba.

Ostrava zahájí sezonu v sobotu domácím utkáním proti Olomouci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články