Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník kvůli gólu spílal Kocourkovi, jeho fanoušci protestovali za Lukeše

Ostrava - Ostrava nemůže po utkání prvního jarního ligového kola proti Plzni přijít na jméno rozhodčímu Tomáši Kocourkovi. Baník si stojí za tím, že mu hlavní sudí za bezbrankového stavu upřel v 21. minutě regulérní gól. Domácí nakonec podlehli úřadujícím mistrům 1:2.

Po velkém závaru v plzeňském vápně už celý stadion viděl míč minimálně půl metru za brankovou čárou. Gólman Kozáčik ho sice rukou bleskově vytáhl ven, ale i Kocourek dokonce už krátce ukázal rukou na střed hřiště pravděpodobně na znamení gólu. Vzápětí si však verdikt rozmyslel a hrálo se dál.

"Vysvětloval to tím, že pískal výhodu. Pokud pískal výhodu, pak měl ale hru asi přerušit, což se nestalo. Je to zašmodrchaná situace," řekl trenér Baníku František Komňacký.

Dokonce i hráči obou klubů se shodovali, že míč čáru překročil. Jejich výpovědi se však rozcházely v jiném bodě - situaci, která tomu bezprostředně předcházela. "Sporná situace. Já se srazil s domácím hráčem, který mě narazil na Matúše (Kozáčika)," řekl plzeňský záložník Daniel Kolář.

"Mohl maximálně písknout tak faul plzeňského hráče na plzeňského gólmana. Nic jiného," zlobil se kapitán Baníku Michal Frydrych. Podle zpráv ze zákulisí Baník podá běhěm dneška oficiální stížnost na výkon rozhodčího Kocourka.

Plzeňský kapitán Pavel Horváth tuší, že nejasné vyhodnocení situace přiživí diskuze o zavedení videa. "Tahle situace k tomu bude svádět. Zase to bude důvod ke spoustě spekulací, ale já s tím nic neudělám. Hokejově bych to nazval asi takhle, že nikdo neviděl puk za lajnou. I když podle toho, jak byl Matúš postavený, v ní asi byl," řekl Horváth.

Kromě sporného okamžiku měl zápas ještě jednu zvláštnost. Ostravští fanoušci celý první poločas nefandili a v úvodní minutě zaházeli hřiště tenisovými míčky na protest proti tomu, jak nevybíravě klub v zimě vyhodil z kádru dlouholetou ikonu Martina Lukeše.

"Já tu situaci úplně chápu. Dokážu se do toho vcítit a rozumím, že spoustě lidí není tahle situace příjemná, a já jsem na jejich straně. Myslím, že s hráči, kteří prožijí celou kariéru v jednom klubu, by měl klub zacházet a loučit se jinak. Moje starost to není, ale ty fanoušky chápu," řekl Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články