Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Baník je v rozkladu. Jasně doma prohrál s Bohemians 1905

Ostrava - Fotbalisté Ostravy doma podlehli nováčkovi Bohemians 1905 1:3. Pražané o svých prvních venkovních bodech v sezoně rozhodli třemi góly v rozmezí patnácti minut prvního poločasu, kdy se trefili Jakub Štochl, Matěj Štochl a Jindřišek. Domácí ještě před pauzou snížili díky Lukešovi, ale pátou prohru z posledních šesti zápasů neodvrátili. "Klokani" zvítězili na cizím trávníku poprvé od října 2011.

Zklamaní fotbalisté Baníku
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Bohemians začali s otevřeným hledím a bylo poznat, že nulu na hřištích soupeřů chtějí smazat. Kouč domácích Martin Svědík poprvé zasadil do základní sestavy gólmana Pavlenku se záložníkem Šichorem a oba se představili v hlavních rolích už v deváté minutě: Šichor zahrál rukou před vápnem a Pavlenka jeho fotbalový přečin bravurně napravil po Jindřiškově ráně pod břevno z trestného kopu.

Úplně bez následků se to ale neobešlo. Z následujícího rohu načechral Šírl balon na hlavu Jakuba Štochla, který ho trkl za Pavlenkova záda. "Zase jsme dostali blbý gól po rohu. Pak se zápas odvíjel takovým směrem," litoval kapitán Baníku Martin Lukeš. "Na tomhle mančaftu to je pak hrozně znát z hlediska kvality, odvahy tvořit, nedostáváme se tak do hry, jak bychom chtěli," doplnil trenér domácích Svědík.

Ostravská defenzivní činnost, na jejíchž okrajích se v zadní linii objevili poprvé Kraut a Sukup, připomínala ementál. Ve 20. minutě unikl po levém křídle Bartek a Matěj Štochl jeho přihrávku zužitkoval volejem z malého vápna ve druhý gól.

Když ve 25. minutě proměnil Jindřišek penaltu za Milosavljevův faul na Bartka v třetí gól, začal se nad Bazaly vznášet oblak kolosální ostudy.

Domácí, hrající v novém rozestavení s pěti záložníky, nebyli vpředu, uprostřed ani vzadu a už po půl hodině se na ně snášel mohutný pískot. "Ten pocit je strašný. Být na tom hřišti a poslouchat, co po vás lidi řvou. Je to hodně o psychice, každý inkasovaný gól nás psychicky strašně nahlodá," řekl Lukeš.

Jeho intenzitu však brzy zmírnil Lukeš, který se opřel do Sukupova centru z levé strany a propálil Berkovce. Baník na chvíli zvedl hlavu, jeho krátký nápor ale příležitosti nepřinesl.

Ostravští fanoušci na bídný výkon svých barev o pauze reagovali odchodem ze svého sektoru, ani to však pro Baník nebyl impuls. Hra se sice opticky srovnala, ale šancí bylo poskrovnu. Jiskřičku naděje málem v 81. minutě zažehl Baránek, jeho hlavičku reflexivně vyboxoval Berkovec. Nakonec mohli domácí naplnit svou normu čtyř inkasovaných gólů z posledních týdnů, měli však štěstí, že Pražané několik protiútoků nevyřešili lépe.

Josef Jindřišek, kapitán Bohemians 1905:

"Takový průběh jsme neočekávali. Baník není zase tak jednoduchý tým. Věděli jsme, že mají mladý mančaft. Je tam akorát Lukeš, jinak vlastně skoro samí mladí. Říkali jsme si, že kvalita a zkušenost je na naší straně, a využili jsme toho."

"Rozdíl v kvalitě byl větší, než jsme čekali. Naše vítězství je naprosto zasloužené. Mrzí mě jen, že jsme několik přečíslení nevyřešili líp a nedali čtvrtý gól," uvedl kouč hostů Jozef Weber.

Ochozy tak  ostravské fotbalisty do kabin vyprovázely bouřlivým skandováním "My chceme Baník". "Nějak pochopitelně si ten výkon neumím vysvětlit," konstatoval Lukeš. "Přístup některých našich hráčů k utkání nechápu," dodal Svědík.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:3 (1:3)

Branky: 35. Lukeš - 10. J. Štochl, 20. M. Štochl, 25. Jindřišek z pen. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasuk. ŽK: Baránek, Frydrych, Lukeš - Jindřišek. Diváci: 3980.

Ostrava: Pavlenka - Kraut, Frydrych, Baránek, Sukup - Lukeš, Fantiš, Droppa (46. Petrus), Šichor (87. Dedič), Milosavljev (28. Engelmann) - Rolinc. Trenér: Svědík.

Bohemians 1905: Berkovec - Kalina (68. Růžička), J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, Jindřišek, Rada, Bartek - Hora (89. Krch), M. Štochl (66. Ndiyae). Trenér: Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy