Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Baník je bez trenéra, Ostrava se po další porážce rozloučila s Kučerou

Suverénně poslední místo v lize a nesplněná očekávání po zimním restartu jako první odnesl trenér Baníku Radim Kučera. Ostrava se topí na posledním místě s dvanácti body a na záchranu ztrácí sedm bodů. Jméno Kučerova nástupce ještě není známo.

Smutnící trenér Baníku Ostrava Radim Kučera
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Pondělní trénink povedou asistenti Bronislav Červenka a Ivo Gregovský. "Ale intenzivně jednáme o příchodu nového kouče. Doufáme, že to bude co nejdříve. Situace v tabulce se vyvíjí velmi špatně a věříme, že změna na trenérském postu může být kýženým impulzem," řekl sportovní ředitel Dušan Vrťo. Trenéra potřebuje najít už do středy, kdy je na programu odložený zápas čtvrtfinále MOL Cupu v Mladé Boleslavi.

Čtyřiačtyřicetiletý Kučera převzal Ostravu loni v létě poté, co se tým vrátil do nejvyšší soutěže. Pro bývalého úspěšného stopera či defenzivního záložníka šlo o premiérové prvoligové angažmá. Předtím Kučera působil v druholigovém Znojmě.

V 19 zápasech získal s týmem jen 12 bodů za dvě výhry a šest remíz. Na jaře si Baník připsal zatím jen bod, přestože v zimě vedení klubu výrazně posílilo kádr o zkušené hráče Jana Laštůvku, Martina Filla, Václava Procházku, Jiřího Fleišmana či Dame Diopa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články