Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Baník doma opět naděloval a rázně zastavil vítěznou sérii Slovácka

Veleúspěšná šňůra fotbalistů Slovácka skončila v Ostravě. Po zisku maximálního počtu bodů z předchozí trojice utkání prohrál klub z Uherského Hradiště jednoznačně 0:3. Slezské mužstvo poslal do vedení Dyjan Carlos de Azevedo, náskok ještě před přestávkou zdvojnásobil Jiří Fleišman a třetí gól daroval domácím Stanislav Hofmann. 

Fotbalisté Baníku Ostrava (uprostřed) se radují z gólu v síti Slovácka
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Baník bodoval se Slováckem poprvé po čtyřech nezdarech, zvítězil potřetí z posledních čtyř kol a posunul se před zmíněného soupeře na třetí místo neúplné tabulky. 

Ostrava na svého neoblíbeného protivníka vyrukovala poprvé v sezoně s Laštůvkou v brance a jako by se zkušeným gólmanem přišla i větší jistota. Domácí navíc po úvodní "oťukávací" čtvrthodině udeřili z první nebezpečné situace.

Smola nadvakrát z pravého křídla načechral míč na malé vápno, kde ho De Azevedo prudkou hlavičkou protlačil skrz Trmalovy rukavice. Slezané získali převahu a brzy navýšili vedení. Tentokrát centroval Fillo, míč proletěl hostujícím vápnem nečekaně až na zadní tyč, kde ho dopravil hlavou do sítě Fleišman.

Domácí se ještě více uklidnili a z herní pohody pramenily další gólové šance. De Azevedo dostal v 31. minutě balon přesně proti noze, ale zakončení mu nevyšlo. Jirásek po rohu o minutu později už vystřelil mnohem povedeněji, hostující tým však po jeho pokusu spasila tyč.

Slovácko nejvíce překvapilo nasazením útočníka Ondřeje Šašinky, kterého jakožto kmenového hráče Baníku postavilo navzdory finanční sankci ve smlouvě o hostování. V poli toho moc neukázalo a to, že nemělo den, podtrhl v nástupu do druhého poločasu Hoffmann, který si po centru Kuzmanoviče a nedorozumění s Trmalem dal vlastní gól.

Teprve za stavu 0:3 o sobě dali vědět i hosté, Petržela ovšem v 58. minutě z deseti metrů po rychlém kontru z první těsně minul tyč. Smola na druhé straně hned vzápětí po rohu De Azeveda hlavičkoval přesněji, ale Trmala opět zachránila branková konstrukce.

Baník už dohrával v pohodě. Aktivní De Azevedo měl další gólovou možnost, jenže po brejku s Reiterem hlavou mířil vedle tyče. 

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 15. De Azevedo, 23. Fleišman, 50. vlastní Hoffmann. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Kubr. ŽK: Zajíc, Divíšek, Kadlec, Daníček, Kalabiška, Svědík (trenér, všichni Slovácko). Diváci: 7288.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter (85. Holzer), Jánoš, Jirásek, De Azevedo (87. Lalkovič) - Kuzmanovič, Smola (74. Baroš). Trenér: Páník.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (53. Šimko) - Havlík, Daníček - Petržela (61. Kalabiška), Šašinka (88. Hellebrand), Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Vyhráli jsme zaslouženě. Doskočili jsme bodově Slovácko a jsme tam, kde chceme být. Góly jsme tam dotlačili z podobných situací, po ostrých míčích před branku, kde jsme to dohráli. Důležité bylo, že hráči nešetřili krokem. Byli jsme nebezpeční v křídelních prostorech."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Začali jsme dobře a do prvního gólu jsme byli u všeho dříve. Pak jsme bohužel trestuhodně nechali dvakrát odcentrovat Smolu a nejmenší hráč na hřišti zakončil hlavou. Tam bylo naše špatné postavení. Po gólu byl Baník jednoznačně lepší. První půli hrál přes křídelní prostory, byl tam rychlejší ve hře jeden na jednoho. Druhý gól padl po chybě brankáře, ale Fleišmana měl dohrát Petržela. O půli jsme si něco řekli, ale všechno zhatil ten třetí vlastní gól. Baník zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články