Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Baník deklasoval Zbrojovku, Plzeň znovu ztratila

Další bodová ztráta Plzně, už třetí v řadě, přišla v duelu se Slováckem, s nímž se Viktoria rozešla smírně po výsledku 1:1. Plzeňské naděje na lepší než třetí místo v konečné tabulce tak dostaly další ránu. Pravou nohou vstoupil do nadstavby ve skupině o udržení ostravský Baník, který si dokráčel pro pohodlnou výhru 4:0 a má sedmibodový náskok na barážové příčky. Těm se pomalu začínají vzdalovat i Teplice, které si poradily s Pardubicemi 1:0. Na Východočechy nyní ztrácí poslední Zlín už jen jediný bod poté, co uhrál remízu 1:1 s Jabloncem.

Plzeň doma jen remizovala

Západočeští mistři v nejvyšší soutěži potřetí za sebou nezvítězili. Všechny branky v duelu se Slováckem padly až ve druhém poločase. Viktorii poslal do vedení kapitán Lukáš Hejda, tým z Uherského Hradiště odpověděl zásluhou Jana Kalabišky. Střídající Rafiu Durosinmi v 74. minutě vrátil domácím náskok, ale další náhradník Filip Vecheta stanovil konečný výsledek.

Plzeňští mají na třetím místě neúplné tabulky desetibodový náskok před čtvrtými Bohemians 1905, kteří v neděli nastoupí ve vršovickém derby na Slavii. Na tu Viktoria ztrácí osm bodů, za vedoucí Spartou zaostává o deset bodů. Slovácko počtvrté z posledních pěti kol neprohrálo a je páté s jednobodovým mankem na Bohemians.

Plzeň doma se Slováckem ztratila body po čtyřech ligových výhrách a z posledních deseti kol zvítězila pouze dvakrát.

Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:2 (0:0)

Branky: 47. Hejda, 74. Durosinmi - 64. Kalabiška, 76. Vecheta. Rozhodčí: Petřík - Machač, Matoušek - Klíma (video). ŽK: Kopic (Plzeň). Diváci: 7716.

Plzeň: Staněk - Řezník (72. Durosinmi), Kaša, Hejda, Holík - Kalvach, Ndiaye (72. Květ) - Sýkora, Vydra (59. Kopic), Mosquera (83. Vlkanova) - Chorý (83. Kliment). Trenér: Bílek.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček (56. Trávník) - Petržela (90.+1 Juroška), Mihálik (75. Šašinka), Holzer (56. Sinjavskij) - Brandner (56. Vecheta). Trenér: Svědík.

Ostrava si zastřílela v duelu se Zbrojovkou

Zápas byl od začátku jednostrannou záležitostí. Domácí hráli od úvodu aktivně a od 10. minuty i vedli, když Cadu trkl hlavou do sítě Juroškův centr zprava. I ve druhé trefě měl prsty krajní obránce Juroška. Centimetrově přesným pasem od pravé lajny ve 32. minutě vybídl Tijaniho a nejlepší ostravský střelec míč lízl hlavou a nasměroval ho přesně k tyči.

Baník s narůstajícím skóre zvyšoval i svou dominanci a sebejistotu. V 37. minutě sehrál pohlednou kombinaci: Kaloč překonal brněnskou defenzivu lobem za obrannou linii a rozběhnutý Plavšič po zemi potřetí překonal Berkovce. 

V 62. minutě se opět blýskl obránce Juroška, když si od pravé lajny navedl míč k šestnáctce a pak levačkou zacílil přesně horní roh Berkovcovy brány. Zbrojovka prohrála potřetí z posledních čtyř kol a na první barážové pozici ztrácí na třinácté Teplice už čtyři body.

Baník Ostrava – Zbrojovka Brno 4:0 (3:0)

Branky: 10. Cadu, 32. Muhamed Tijani, 37. Plavšič, 62. Juroška. Rozhodčí: Orel - Slavíček, Arnošt - Nehasil (video). ŽK: Granečný, Mohamed Tijani (oba Brno). Diváci: 6117.

Ostrava: Letáček - Juroška, Bitri, Lischka (55. Pojezný), Fleišman - Kaloč - Cadu (71. P. Jaroň), Miškovič, Klíma (71. Buchta), Plavšič (83. Svozil) - Muhamed Tijani (55. Almási). Trenér: Hapal.

Brno: Berkovec - Matejov (46. Hladík), Mohamed Tijani, Hlavica, Koželuh - Texl - Nečas (46. Divíšek), Blecha (46. Štěrba), Ševčík, Alli (39. Granečný) - Řezníček (86. Fousek). Trenér: Hašek.

Trubač vystřelil Teplicím výhru

Premiérovou trefou v tomto ročníku nejvyšší soutěže rozhodl v 15. minutě záložník Daniel Trubač, jenž nastoupil s kapitánskou páskou. 

Domácí k udržení vedení museli přestát několik šancí soupeře, Východočeši se ale brankově prosadit nedokázali. Tým s nejhorším útokem soutěže (29 gólů) tak opět potvrdil, že ho trápí problémy ve finální fázi.

"Skláři" si upevnili 13. místo v tabulce a zvýšili náskok na barážové příčky na čtyři body. Pardubičtí mají na 15. pozici už jen bod k dobru na poslední Zlín.

FK Teplice – FK Pardubice 1:0 (1:0)

Branka: 15. Trubač. Rozhodčí: D. Černý – Nádvorník, Leška – Hocek (video). ŽK: Sy, Hora, Mičevič, Mucha, Jásir – Vlček. Diváci: 3263.

Teplice: Mucha – Hora, Chaloupek, Mičevič – Hyčka (56. Sy, 70. Urbanec), Jukl, Trubač, Mareček, Hybš – Gning (70. Jásir), Fila (80. Žák). Trenér: Frťala.

Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Vacek (53. Darmovzal) – Sychra (75. Huf), Hlavatý, Janošek, Pikul (81. Krobot) – P. Černý. Trenér: Kováč.

Zlín je stále poslední

Hosty z Jablonce poslal do vedení v 52. minutě Pavel Šulc, o osm minut později ale za Zlín vyrovnal střídající Nedeljko Kovinič. Vzájemný duel těchto celků v nejvyšší soutěži skončil nerozhodně pošesté za sebou, "ševci" v lize neporazili Severočechy už 20 zápasů.

Zlínští sice tři kola po sobě neprohráli, v tabulce ale zůstali poslední s jednobodovou ztrátou na patnácté Pardubice a s osmibodovým mankem na první pozici mimo baráž. 

Jablonec čeká na ligovou výhru už sedm zápasů, i tak na 12. místě zvýšil svůj náskok před barážovými příčkami na pět bodů.

Trinity Zlín – FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 60. Kovinič - 52. Šulc. Rozhodčí: Zelinka - Pečenka, Kotalík - Radina (video). ŽK: Didiba, Procházka, Vrba (trenér) - Král, Polidar. Diváci: 3371.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Hrubý, Didiba (56. Tkáč) - Vukadinovič (86. Bartošák), Slončík (90.+1 Janetzký), Fantiš (56. Dramé) - Kozák (56. Kovinič). Trenér: Vrba.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Král, Souček - Šulc, Jovovič (77. Černák), Hübschman, Považanec, Polidar (90.+1 Surzyn) - Ikaunieks (77. Patrák), Chramosta. Trenér: Horejš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články