Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Baník čeká pod Kozlem dál na výhru. Remízu s Karvinou zachránil Stronati

Ani ve třetím přípravném utkání pod novým trenérem Lubošem Kozlem nezvítězili hráči Ostravy. V domácí skupině D Tipsport ligy remizoval Baník 1:1 se slezským rivalem Karvinou.

Trenér Baníku Luboš Kozel
zdroj: ČTK

Karvinou poslal do vedení ve 26. minutě Ba Loua po individuální akci. Krátce po pauze Rundič bez cizího zavinění spadl v šestnáctce a rozhodčí chybně odpískal penaltu, ale srbský obránce předvedl gesto fair play a míč jen odevzdal ostravskému brankáři Budinskému. Baník odvrátil porážku v 77. minutě, kdy z dalšího pokutového kopu vyrovnal Stronati. Oba týmy tak mají po dvou zápasech v Tipsport lize na kontě dva body za remízy.

"V prvním poločase jsme podali lepší výkon. Měli jsme tam tři gólové šance a to, na čem pracujeme, se tam objevovalo. Byly tam akce od založení až do koncovky. Ba Loua nám to ale hezkou individuální akcí a gólem ztížil," uvedl Kozel pro klubový web.

"Ve druhé půli a ve druhé sestavě už výkon nebyl takový. Bylo tam hodně nevynucených ztrát, chyběla tomu plynulost. Ale cením si toho, že hráči se i v té únavě snažili a prali se s tím," dodal ostravský kouč.

MFK Karviná - Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Branky: 26. Ba Loua - 77. Stronati z pen.

Karviná: Pastornický - Putyera, Eduardo (46. Stropek), Rundič, Čonka (65. Želizko) - Janečka, Bukata (46. Hanousek) - Ba Loua (65. Tshibwabwa), Lingr (46. Galuška), Vukadinovič - Petráň (77. Jean Mangabeira). Trenér: Jarábek.

Ostrava:

I. poločas: Budinský - Fillo, Pokorný, Procházka, Fleišman - Azevedo, Hrubý, Kaloč - Šašinka, Baroš, Lalkovič (17. Granečný).

II. poločas: Budinský - Celba, Šindelář, Stronati, Holzer - Jánoš, Pokorný (68. Mooc), Jirásek - Buchta, Smola, Granečný. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články