Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Baluta další zápasy stát nebude. Za gesto směrem k sudímu dostal pokutu

S pokutou 20 tisíc korun odešel od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Alexandru Baluta, který byl potrestán za nesportovní chování v zápase 16. kola první ligy v Plzni. Záložník Liberce byl vyloučen poté, co obdržel dvě žluté karty během necelých tří minut

Nejprve ho rozhodčí Zbyněk Proske v 29. minutě napomenul za protesty proti neudělení druhé žluté karty plzeňskému Romanu Hubníkovi a druhou kartu dostal chvíli nato po přišlápnutí achilovky domácímu Joelu Kayambovi. Liberec nakonec v oslabení prohrál 1:4.

Frustrovaný rumunský hráč si po červené kartě neodpustil gesta směrem k sudím, mimo jiné mnutím prstů naznačoval, že je duel ovlivněný penězi. Baluta už dříve dostal od disciplinárky dvouzápasový trest za vyloučení po dvou žlutých kartách a za čtvrté napomenutí v sezoně.

Olomouckým fotbalistům bude v sobotním ligovém utkání s Libercem na lavičce chybět Radoslav Látal, který jako druhý trenér v české nejvyšší soutěži pyká za čtyři žluté karty. Jako první z koučů v říjnu dostal zápasový distanc liberecký Pavel Hoftych.

Za vyloučení v uplynulém kole si jednou nezahrají slávista Lukáš Masopust a Pablo Podio ze Zlína. Po čtvrté žluté kartě v ročníku dostali automatickou stopku na jedno utkání Mihailo Cmiljanovič z Příbrami, olomoucký Václav Jemelka, teplický Petr Mareš, Ivan Schranz z Českých Budějovic, Aleksej Tatajev z Mladé Boleslavi, sparťan Michal Trávník a Jan Vodháněl z Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články