Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Balkánský trojlístek v Dukle: Jurendič, Čajič, Miloševič

Praha - Jsou ze tří zemí, mluví jedním jazykem a všechny tři spojuje jeden fotbalový klub – Dukla Praha. Balkánský trojlístek Josip Jurendič, Aldin Čajič, Branislav Miloševič tvoří fotbalisté z Chorvatska, Srbska, Bosny a Hercegoviny a v současné době je jejich fotbalovým domovem právě pražská Juliska.

Je nám líto, video expirovalo.
Balkánský trojlístek v Dukle Praha

Všem třem hráčům z Dukly v žilách koluje horká krev z Balkánu. Aldin Čajič je z trojice fotbalistů v Čechách nejdéle, nejlépe také ovládá češtinu. Z rodné Bosny a Hercegoviny se rozhodl odejít už v patnácti letech a dodnes nelituje. "V Bosně nejsou takové podmínky jako tady v Čechách, chtěl jsem jít fotbalově nahoru, takže ničeho nelituji," vysvětluje Čajič. Jak sám říká, přesně ví, jak se jeho spoluhráči, kteří z Balkánu do Čech přišli, cítí. "Vím, jak pro mě bylo těžké, když jsem v patnácti do Čech přišel. Kluci jsou teď ve stejné situaci, proto se jim snažím pomoci," říká jednadvacetiletý fotbalista. Kromě Dukly si Čajič zahrál také ve Spartě nebo v Teplicích. Dodává, že v budoucnu by se rád z Čech posunul dál, nejlépe do Německa.

Dalším fotbalistou z Julisky je Josip Jurendič, odchovanec chorvatského klubu NK Záhřeb. Pro Jurendiče je důležitá současnost a angažmá v Dukle Praha, o budoucnosti zatím nepřemýšlí. V Čechách je spokojený právě také díky přítomnosti balkánských spoluhráčů. "Čaja je moje pravá ruka, bez které bych se nedokázal ani najíst. Hodně mi pomáhá v klubu i v kabině," chválí si Jurendič pomoc spoluhráče.

Branislav Miloševič ze Srbska soudržnost balkánského tria potvrzuje. "My Balkánci jsme zvyklí se družit, jsme proto kamarádi i mimo hřiště. Ale tady jsme především proto, abychom hráli fotbal a pomohli týmu," tvrdí Miloševič. Zároveň dodává, že by se ještě do rodné vlasti jednou rád vrátil." Chtěl jsem do Dukly už před rokem, ale přestup se zkomplikoval, jsem rád, že se Dukla ozvala znovu a teď tu jsem. Určitě bych se ale jednou rád vrátil do Srbska a zakončil tam kariéru," říká Miloševič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články