Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Atraktivní dohrávka o třetí místo: Teplice vyzvou Liberec

Teplice - V dohrávce čtrnáctého kola nejvyšší české fotbalové soutěže se střetnou dva týmy, které v letošní sezoně výrazně předčily očekávání. Jak Teplice, tak Liberec však možná trochu překvapivě mají také co napravovat, v posledních kolech se jim totiž příliš nedařilo. Teplice navzdory výhře nad Plzní prohrály dvě z posledních tří utkání, ze stejného počtu ligových zápasů zase Liberec vydoloval pouze dva body. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 17:30 na ČT sport a našem webu.

Teplice čeká poslední ze série tří duelů proti týmům z absolutní špičky. Nejprve si před více než 16 tisícovkami diváků poradily s mistrovskou Plzní, před týdnem ale prohrály na Spartě 0:2 a navíc přišly o nejlepšího střelce soutěže Aidina Mahmutoviče, který si vážně poranil koleno. Na marodce doplnil další klíčové hráče brankáře Tomáše Grigara či obránce Michaela Lüftnera. "Musíme se s tím vypořádat. Chceme navázat na ty výkony, které jsme doma předváděli. Byl bych strašně rád, kdyby přišlo zase hodně lidí. Atmosféra v zápase s Plzní byla nádherná," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

Liberec považuje za velmi silného a vyspělého soupeře. "Má nesmírně kvalitní kádr, dokáže porazit kohokoliv. Prezentují se výbornou obranou a velmi rychlým protiútokem. Moc gólů nedostávají ani nedávají. Přistupujeme k nim s velkým respektem, viděli jsme, jak dobře hráli v Evropské lize," připomněl Ščasný čtvrteční remízu Liberce 1:1 v Seville, po níž Slovan protáhl neporazitelnost v pohárech už na devět utkání.

V domácí soutěži se ale Liberci tolik nevede. Vyhrál jen jedno z posledních šesti kol a především proti papírově slabším soupeřům se občas trápí. "Musíme se zase přeorientovat na domácí soutěž. Naše hra se nám proti těm silnějším soupeřům daří. Věřím, že to zvládneme líp, než kdybychom třeba jeli na půdu papírově slabšího týmu," uvedl kouč Jaroslav Šilhavý.

Očekává otevřenou partii. "Teplice dneska jedou, hrají velice dobře. Mají skvělé výsledky, dávají hodně branek. Očekávám, že si najde cestu na stadion hodně lidí," dodal Šilhavý. Liberec v Teplicích naposledy zvítězil v květnu 2005.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články