Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Anketa prvoligových trenérů: Dostali jste nabídku od Sparty? Vrba, Jílek a Hašek tvrdí, že ne

Prozatímní kouč Sparty Michal Horňák své první utkání na lavičce zvládl s vítězstvím 3:0 v Opavě. Přesto se nepředpokládá, že by jako hlavní trenér pražského celku vydržel delší dobu. V médiích a sázkových kancelářích se spekulovalo o třech jménech. Plzeňský Pavel Vrba, olomoucký Václav Jílek a Martin Hašek z Bohemians 1905 však podle svých slov zatím nabídku od letenského klubu nedostali.

Plzeňský trenér Pavel Vrba
zdroj: AP autor: Darko Bandic

"Je úplně zbytečné to řešit, žádnou nabídku jsem nedostal. Na rozdíl od novinářů nespekuluju a až něco přijde, budu to řešit. Já nemám co řešit," řekl Vrba na tiskové konferenci po vítězství Plzně 4:0 nad Duklou Praha v závěrečném 30. kole základní části první ligy.

Se Spartou prý nejednal ani kouč Bohemians Hašek, který byl podle bookmakerů Fortuny aktuálně největším favoritem na post po Ščasném. Devětačtyřicetiletý kouč už v minulosti na Letné působil jako hlavní kouč i asistent.

"Nikdo mě ze Sparty nekontaktoval. Nedovedu si představit, že bych nedokončil sezonu na Bohemce," uvedl Hašek po remíze 1:1 na Slovácku, po které ho s Bohemians čeká pět zápasů v nejhorší nadstavbové skupině o záchranu.

Nabídku od Sparty zatím nedostal ani olomoucký Jílek. Ten navíc před pár dny o dva roky prodloužil smlouvu se Sigmou. "Musím říct, že samozřejmě aspoň mediální zájem Sparty je svým způsobem potěšující. Doposud žádný kontakt ani jednání neproběhly, těžko pak můžu mluvit o nějakém rozhodování, myšlenkách. Odvíjelo by se to až od případného jednání," uvedl Jílek po prohře 1:2 na Slavii, po níž Sigmu čeká prostřední skupina nadstavby o Evropu a semifinálové dvojutkání se Zlínem.

"V této chvíli jsem trenérsky vázaný tady a všechno jsou to hypotézy a spekulace. Zájem, pokud přijde, je pěkná věc, je to o nastavení principů, zásad. Pokud to bude dávat logiku, tak se o tom můžeme bavit," dodal Jílek.

Na Letné stejně jako Hašek už v minulosti působil, dělal tam asistenta trenéra. "Byl jsem v takové pozici, která je těžko srovnatelná s hlavním trenérem, který je na ráně a má plnou odpovědnost. Moje pozice tenkrát s (Vítězslavem) Lavičkou byla úplně jiná a nesrovnatelná," uvedl Jílek.

Ščasný byl odvolán po středeční porážce Sparty 0:3 v semifinále domácího poháru v derby na Slavii. Mužstvo dočasně převzal dosavadní asistent Horňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články