Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ani nové koště Příbrami vítězství nepřineslo, Brno veze domů bod

Boj o zlaté body, které mohou znamenat spásu, svedli fotbalisté Příbrami a Brna. Oba celky však na výhru čekají dál. Poslední Příbram nevyhrála už potřinácté a tři body jí nepřinesl ani nový kouč Valachovič. Zbrojovka, která je v tabulce třetí od konce a má o tři body víc než Příbram, čeká na vítězství už sedm utkání. Remízu 1:1 zařídili svými góly brněnský Texl a po přestávce vyrovnal Voltr. 

Příbram - Brno
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Valachovič nahradil v pondělí odvolaného Horvátha, který skončil po debaklech na Spartě (0:4) a v Ostravě (0:5). Trenérská změna však na domácích nebyla v prvním poločase příliš znát.

V 17. minutě dostali hosté po Pachlopníkově trefě míč do příbramské branky. Téměř pětiminutové zkoumání u videa však odhalilo, že gólu předcházel ofsajd, a proto nemohl být uznán.

O 11 minut později přišel Pachlopníkův trestný kop z levé strany a příbramský obránce Nový, který nastoupil do 100. ligového duelu, ho hlavou nešťastně prodloužil na zadní tyč na zakončujícího Texla. Záložník Zbrojovky se trefil v lize poprvé od října 2018.

Až poté se domácí přece jen trochu zvedli, v závěru poločasu se několikrát pokusili ohrozit brněnskou branku, ale chyběla důraznější koncovka.

Po přestávce se ukázala jiná Příbram a výsledkem bylo v 55. minutě vyrovnání. Pilíkův roh přizvedl hlavou Nový a z bezprostřední blízkosti se prosadil Voltr. Domácí skórovali v lize po 343 minutách.

O devět minut později mohli domácí dokonat obrat, jenže skvělou Cmiljanovičovu ránu bez přípravy dokázal brankář Berkovec vyrazit na roh.

Oba týmy se po zbytek zápasu při vědomí tabulkového postavení vrhly do útočení a na obou stranách přišly slibné šance, ale gólmani kralovali. Příbramský Šiman vyrazil dvě rány Reitera, který si rovněž připsal 100. ligový start, a jednu Moravce. Vzápětí se řítil sám na branku Antwi, ale Berkovec se překvapit nenechal.

Hosté mohli v závěru rozhodnout, ale dvě velké šance neproměnili. Rozhodnutí měl na hlavě minutu před koncem Růsek, ale střídající brněnský útočník ve výborné pozici branku minul. V nastavení pak Šiman vytáhl na roh Endlovu střelu. "Těch akcí v závěru bylo tolik, že jsem ani nestačil sledovat čas a byl překvapen, že už je konec utkání," konstatoval Šiman.

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Branky: 55. Voltr - 28. Texl. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Antoníček - Hrubeš (video). ŽK: Rezek, O. Kingue, Nový - Záhumenský. Bez diváků.

Příbram: Šiman - Nový, Kvída, O. Kingue, Cmiljanovič - Tregler - Pilík, Zorvan (86. S. Kingue), Rezek, Antwi (80. Vávra) - Voltr (86. Dočekal). Trenér: Valachovič.

Brno: Berkovec - Endl, Pernica, Gajič - Moravec, Pachlopník (82. Hladík), Bariš, Texl, Záhumenský - Fila (67. Růsek), Fousek (67. Reiter). Trenér: Dostálek.

Jozef Valachovič (trenér Příbrami): "Trochu je to pro nás rozčarování, zápas jsme chtěli zvládnout lépe. Jenže na hráčích byl v prvním poločase vidět následek několika posledních porážek. Museli jsme jim o přestávce připomenout, aby byli stejně živí, jak nám předváděli v tréninku. Samozřejmě za tři dny jsme toho nemohli společně moc natrénovat, na to budeme mít nyní dva týdny během reprezentační přestávky. Do poločasu to nebylo dobré, nechávali jsme soupeři hodně prostoru, ale po pauze se to změnilo a najednou to byl fotbal, jakým bychom se chtěli prezentovat. Ale je pravda, že v defenzivě jsme měli ještě řadu chyb. Po vyrovnání jsme mohli vstřelit druhý gól, ale šance měl i soupeř. I proto je konečný výsledek zasloužený."

Richard Dostálek (trenér Brna): "Body jsme dnes ztratili hlavně proto, že jsme nedokázali hrát po celých 90 minut stejně soustředěně. V prvním poločase jsme soupeře přehráli. Už před přestávkou jsme měli možnosti přidat další gól stejně jako v závěru zápasu. Ve druhém poločase jsme se nechali zbytečně zatlačit, udělali jsme hloupou chybu. Upozorňovali jsme hráče, že po změně trenéra přijde do týmu soupeře impulz, ale naším největším problémem dnes stejně jako v jiných zápasech bylo spíše neproměňování šancí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články