Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Alespoň konec dobrý. Sparta se s podzimem rozloučila jasnou výhrou nad Boleslaví

Sparťanská rozlučka s rokem 2017 skončila zdárně. Letenští po jasném průběhu utkání porazili Mladou Boleslav 3:0. Poprvé byl v českém fotbale při soutěžním utkání aktivně použit videorozhodčí, jenž potvrzoval první gól, který si srazil po střele Čiviče do vlastní sítě brankář Jedlička. Další dvě branky Sparty ještě do poločasu přidali Zahustel a Šural. Odevzdaní hosté znovu pod vedením trenéra Čuhela vystřelili na bránu poprvé až v 80. minutě.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta byla od začátku aktivnější a už ve 12. minutě se ujala vedení. A hned byl v hlavní roli videorozhodčí Roman Hrubeš, který hlavnímu sudímu Karlu Hrubešovi potvrdil, že míč byl celým objemem za brankovou čárou. Čivičův centr totiž přeletěl Jedličku, od tyče se odrazil do gólmana a od ligového debutanta pak do branky. Rozhodčí gól okamžitě uznal a zhruba po dvaceti sekundách po poradě s kolegou verdikt potvrdil.

O dvě minuty později se domácí prosadili podruhé a postaral se o to bývalý hráč Boleslavi Zahustel, který hlavou tečoval přímý kop Vatajelua. A protože Boleslav nekladla vůbec žádný odpor, prosadila se Sparta do přestávky ještě potřetí. Ve 36. minutě se po dalším Vatajeluově centru trefil Šural.

Po přestávce hra výrazně upadla a před nejnižší návštěvou na Letné v dosavadním průběhu ligové sezony už moc šancí k vidění nebylo. Hostující Magera střílel z přímého kopu těsně nad a Přikryl poté neuspěl ani sám před brankářem ani s volejem z hranice vápna.

Má trenér Andrea Stramaccioni dostat důvěru i do jarní části? Poslechněte si Fotbal fokus podcast

Sparta vítězstvím zakončila nepovedený podzim, ve kterém hned v úvodu vypadla z evropských pohárů a následně nezvládla ani domácí pohár. V tabulce letenskému celku patří páté místo s odstupem čtyř bodů na třetí Olomouc i druhou Slavii. Od první Plzně dělí Spartu propastných 18 bodů.

Mladá Boleslav, které stejně jako v minulém kole chyběl nemocný trenér Dušan Uhrin mladší, se naopak nebezpečně přiblížila boji o záchranu. Od předposlední Ostravy dělí středočeský celek šest a od poslední Jihlavy sedm bodů.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 3:0 (3:0)

Branky: 12. vlastní Jedlička, 16. Zahustel, 36. Šural. Rozhodčí: K. Hrubeš - Moláček, Flimmel - R. Hrubeš (video). ŽK: Čivič, M. Frýdek - Fabián, Jedlička, Chaluš. Diváci: 6234.

Sparta: Dúbravka - Zahustel, Hovorka (88. Kaya), Štetina, Čivič - Mavuba, M. Frýdek - Plavšič, V. Kadlec (61. Rosický), Vatajelu (73. Ben Chaim) - Šural. Trenér: Stramaccioni.
Mladá Boleslav: Jedlička - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Rada (88. Jánoš) - Mingazov (46. Magera), Matějovský, Fabián (76. Novák) - Přikryl. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy