Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šedesát minut Vítkovicím nestačilo, senzační obrat dokonaly v prodloužení a obhájily titul

Znovu to byla přetahovaná a jediný superfinálový zápas florbalové extraligy nakonec rozhodl ve prospěch domácích hráček z Vítkovic, které porazily v prodloužení své sokyně z Chodova 7:6 a v repríze loňského finále obhájily titul.  V zápase, který Ostravanky třemi góly srovnaly v posledních osmi minutách třetí třetiny, se blýskla hattrickem Ivana Šupáková. 

Radost vítkovických florbalistek po zisku titulu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Už jsem byla taková zoufalá. Jediné, co mi fakt jde docela dobře, jsou ty střely, tak jsem si říkala, že když tam něco vypustím, že to tam musí padnout. Ale je to obrovská zásluha celého týmu, protože kdyby nebylo nás všech, tak to neotočíme. Tři góly, to není fakt málo. Ukázaly jsme opravdu velkou sílu," řekla Šponiarová, která se do superfinále vrátila po pauze kvůli zranění.

Ostravanky navázaly i na zisk zlata z let 2000, 2014 a 2016 a mohou se těšit na účast na Poháru mistrů v České republice, který se bude hrát 11. a 12. ledna pravděpodobně v Praze či Ostravě.

"Zatím to moc neřešíme. Máme v hlavě toto vítězství, ale určitě se těšíme. Zase bude motivace zahrát si v Čechách finále, jak jsme si zahrály letos v lednu," prohlásila kapitánka Vítkovic Alžbeta Ďuríková. Vítkovice v Gävle v novém formátu turnaje jen se čtyřmi zástupci z nejsilnějších zemí skončily druhé.

Jako první se před 7431 diváky s převahou fanoušků Vítkovic radovaly Ostravanky. V sedmé minutě přihrála Kamila Paloncyová osamocené Ivaně Šupákové, která do odkryté branky otevřela skóre.

V polovině úvodní části vyrovnala střelou přes clonu téměř od půlky hřiště Řepková a pouhých 15 sekund před první pauzou otočila stav Suchá, která na první pokus promáchla a napodruhé tahem zamířila pod nohu Nikoly Příleské.

Ve 24. minutě se trefila z levé strany na bližší tyč opět Řepková a upravila na 3:1 pro Pražanky. Vítkovicím vzápětí ještě pomohla po střele Kristíny Belicové tyč.

Chodov se následně ubránil při trestu Markéty Svačinové, ale pak náskok rychle ztratil. V polovině utkání během 70 sekund překonaly střelami z dálky Veronika Enenkelová a Jana Trošková Janu Christianovou, která neměla při obou situacích ideální výhled. V 36. minutě vrátila Chodovu vedení po akci Terezy Hanzlíkové Gabriela Tožičková.

Ve třetím dějství při vyloučení Elišky Plankové zvýšila střelou ze středu Magdalena Plášková. Její další branka ve 48. minutě neplatila kvůli vysoké holi, ale vzápětí už zařídila náskok 6:3 Suchá.

"Nedá se to moc popsat. Byly jsme rozjeté, ale pak jako bychom se začaly bát výhry. S prominutím se posereme a pak to takhle dopadá. Vítkovice tlačily až do konce a i díky tomu to dotáhly. Prodloužení už pak je vabank, o štěstí, které se přiklonilo k nim," prohlásila útočnice Chodova Tožičková a připomněla i porážku v lednovém finále Poháru České pojišťovny v Olomouci s FBC Ostrava 6:8 poté, co Pražany vedly v 55. minutě 6:4.

Vítkovice se mezi 53. a 54. minutou během 85 sekund díky brankám Šupákové a Paloncyové přiblížily na rozdíl jediného gólu. Ostravanky se ubránily v závěru při trestu Enenkelové a 31 sekund před koncem třetí časti vyrovnala Šupáková a dovršila hattrick. V nastavení rozhodla povedená rána Zuzany Šponiarové.

"Hattrick je zásluha mých spoluhráček, kdyby tam nebyly, nedávaly míčky, tak tam hattrick není a jsem nulová. Je to týmový sport, jsem ráda, že ho hraju a že ho hraju zrovna tady za Vítkovice," komentovala své střelecké představení Šupáková.

Superfinále play-off extraligy florbalistek v ostravské Ostravar Aréně:

SC Vítkovice - Chodov 7:6 v prodl. (1:2, 2:2, 3:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Šupáková (Paloncyová), 31. Enenkelová (Ďuríková), 36. Trošková (Ďuríková), 53. Šupáková (Paloncyová), 54. Paloncyová (Enenkelová), 60. Šupáková (Krzywaková), 64. Z. Šponiarová (Enenkelová) - 11. Řepková (Svačinová), 20. Suchá (Svačinová), 24. Řepková (Plášková), 36. Tožičková (Hanzlíková), 46. Plášková (Frantíková), 49. Suchá (Řepková). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7431.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články