Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brněnští florbalisté doma podlehli Ostravě, té pomohl k výhře pěti góly Malajka

Florbalisté FBC Ostrava porazili v 16. kole Superligy florbalistů Hattrick Brno na jejich hřišti 8:3. Brněnští do zápasu vstupovali po úspěšném obratu proti Liberci, ovšem podobný zvrat se jim tentokrát nepodařil. Slezané zvítězili vysoko i díky pěti brankám Wojciecha Malajky, který skóroval ve všech třetinách, z nájezdu i v přesilovce. Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v dohrávce 15. kola nad Bohemians 7:1 a na druhém místě ztrácejí na vedoucí Vítkovice už jen šest bodů. Navíc mají Středočeši oproti lídrovi dva zápasy k dobru.

zdroj: Český florbal

Florbalisté FCB Ostrava přehráli brněnského soupeře 8:3, pěti góly se v zápase blýskl Wojciech Malajka. Ten už v páté minutě přivedl slezský tým do vedení, když skóroval v přesilovce. Brnu se následně podařilo díky dvěma brankám v 18 vteřinách otočit skóre, ale Ostravě vrátil vedení nazpět Pešat. V závěru první třetiny se pak dvakrát prosadil opět Malajka a dosáhl hattricku. Nejprve proměnil samostatný nájezd a tři vteřiny před koncem ještě zvýšil na 2:4.

Na začátku druhé třetiny snížil Nagy na 3:4, ale pak už znovu následoval nástup ostravského útoku. Branku do sítě brankáře Kolajty vstřelil Herblich, Sládek a počtvrté Malajka. Ve třetí části pak Ostrava ještě zvýšila díky Sládkovi a pátému gólu Malajky.

"Odehráli jsme jako celý tým výborný zápas a těch pět gólů jsem dal díky klukům. Co jsme si řekli před zápasem, to jsme dělali. Máme výborné brejky, dáváme z toho góly a Brno jsme moc nepouštěli do šancí," prohlásil Malajka.

Mladá Boleslav už v první třetině získala vedení 3:0. Skóre otevřel Milan Tomašík a poté se trefil dvakrát Bína, který při druhém gólu půl minuty před první pauzou využil přesilovou hru. Na další branku se čekalo až do 53. minuty, než se prosadil opět Tomašík.

O 96 sekund později sebral Lukáši Bauerovi čisté konto Ivan Tomčo, ale hosté třemi góly v poslední minutě vítězství zvýraznili. Nejdříve při power-play zamířil do prázdné branky Jan Natov, pak proměnil trestné střílení Bína a výsledek dovršil šest sekund před koncem opět Natov.

Vedoucí Vítkovice si musely kvůli koronavirové nákaze v týmu odložit sobotní zápas doma s Chodovem i dnešní v Praze proti Black Angels.

Ostravané přeskočili v tabulce Chodov, který prohrál doma s Libercem 3:5. Po dvou gólech Severočechů vstřelili Jakub Kopecký a Jan Šoltys. Za poražené Pražany, kteří mají oproti FBC Ostrava ještě dva zápasy k dobru, se dvakrát trefil Ondřej Mikeš.

Sokol Královské Vinohrady porazil poslední Otrokovice 9:4 a posunul se z 13. místa na 12. před Pardubice. Dvěma góly a asistencí pomohl k úspěchu Pražanů Michal Strachota, stejnou bilanci měl i v barvách Panthers Peter Nehila.

Superliga florbalistů:

Dohrávka 15. kola:

FBŠ Bohemians - Mladá Boleslav 1:7 (0:3, 0:0, 1:4)

Branky: 55. Tomčo - 14., 20. a 60. z tr. střílení J. Bína, 6. a 53. Tomašík, 60. a 60. Natov.

Dohrávané 16. kolo:

Hattrick Brno - FBC Ostrava 3:9 (2:4, 1:3, 0:2)

Branky: 14. J. Procházka, 15. Vlach, 26. Martin Nagy - 5., 18. z tr. střílení, 20., 40. a 60. Malajka, 38. a 46. Sládek, 17. Pešat, 37. Herblich.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Panthers Otrokovice 9:4 (1:2, 4:0, 4:2)

Branky: 8. a 55. Klápa, 23. a 38. Strachota, 23. Paštika, 36. Hartman, 48. Fiala, 57. M. Bína, 60. Gold - 60. a 60. Nehila, 4. Petřík, 13. Červenka.

Chodov - Liberec 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Branky: 39. a 50. Mikeš, 27. Maxa - 16. a 35. Jakub Kopecký, 53. a 59. Šoltys, 17. Baudisch.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články