Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Drama se Švýcarkami rozhodly až nájezdy. Po nich propukla česká radost

Na úvod přišla porážka s Finkami, druhé utkání na domácím turnaji EFT sehrály české hráčky s výběrem Švýcarska. Po základní hrací době byl stav 5:5 a rozhodnout tak podle pravidel musely samostané nájezdy. V nich se lépe dařilo českým hráčkám, které se prosadily hned dvakrát, a Česko tak na turnaji slaví těsný triumf 6:5. 

České florbalistky
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Myslím, že zápas byl těžší než ten včerejší. Švýcarky jsou dobře fyzicky připravené. Největší problém nám asi dělá to, jak presují. Zvládly jsme to s nimi lépe než minulý turnaj. Jsem rády, že jsme vyhrály aspoň po nájezdech," řekla Ratajová v rozhovoru pro Českou televizi.

Gól a dvě asistence si připsala v dresu vítězek Denisa Ratajová, za Švýcarsko zaznamenala hattrick Corin Rüttimannová. V neděli od 17:15 čeká svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera závěrečný duel se Švédskem, který bude zároveň generálkou na prosincové mistrovství světa v Neuchatelu.

Češky šly do vedení v deváté minutě při vyloučení Nathalie Spichigerové, kdy po přihrávce Martiny Řepkové skórovala Ratajová. Švýcarky vyrovnaly také v přesilovce, při trestu Denisy Kotzurové se prosadila Rüttimannová. V další české přesilovce sice Elišku Krupnovou vychytala Monika Schmidová, ale v 17. minutě už Natálie Martináková zužitkovala přihrávku Daniely Frantíkové.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky až na nájezdy porazily silné Švýcarky

V 25. minutě trefila Řepková z úhlu tyč a vzápětí Švýcarky vyrovnaly. Po asistenci Michelle Wikiové se opět prosadila Rüttimannová, která v polovině utkání při vyloučení Nely Jirákové dovršila hattrick. Ve 36. minutě dokonala obrat z 1:2 na 4:2 Wikkiová.

V závěru druhé části v době, kdy pykala Tanja Stellaová, snížila za nešťastného přispění Rüttimannové Krupnová, ale ve 44. minutě odskočily Švýcarky po brance Gerigové z otočky opět na dvougólový rozdíl.

Za 35 sekund se radoval český tým, když ideální pas Ratajové proměnila Jiráková. Český tým přestál dvě oslabení a v 54. minutě vyrovnala střelou od poloviny hřiště přes stínící Krupnovou Vendula Beránková. V nájezdech rozhodla ve třetí sérii kapitánka Krupnová.

"Věřila jsem, že před brankou někdo je. Doly (Denisa Ratajová) mi to dala po mantinelu a holky mě znají, že si to stáhnu na střed a vystřelím. Byl to nejdůležitější gól zápasu, nájezdy jsou už loterie," uvedla Beránková. 

Výsledky turnaje EFT:

ČR - Švýcarsko 6:5 po sam. nájezdech (2:1, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Ratajová (Řepková), 17. Martináková (Mlejnková), 38. Krupnová (Řepková), 44. Jiráková (Ratajová), 54. Beránková (Ratajová), rozhodující sam. nájezd Krupnová - 12. Rüttimannová (Wikiová), 26. Rüttimannová (Wikiová), 32. Rüttimannová (Martiová), 36. Wikiová (Martiová), 44. Gerigová (Reinhardová). Rozhodčí: Franzonová, Hedelindová (obě Švéd.). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:2. Diváci: 804.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články