Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Florbalistky Chodova podruhé dosáhly na pohárový triumf, mezi muži slaví Mladá Boleslav

Florbalistky Chodova proměnily třetí finálovou účast za sebou v zisk druhé trofeje, když po obratu ve třetí třetině porazily v "panelákovém" derby Tigers Jižní Město 5:3. Mezi muži triumfovala počtvrté Mladá Boleslav, která udolala Bohemians 6:5. Pro Pražany byla už účast ve finále největším úspěchem v klubových dějinách.

"Výborní diváci viděli bláznivé utkání. Bohemka ukázala, že umí hrát výborný florbal. Jsem rád, že i když se nám florbalově nedařilo, odvážíme si trofej do Boleslavi," řekl trenér vítězů Petr Novotný, který po loňském konci hráčské kariéry oslavil první trofej jako kouč.

Do vedení se dostali v osmé minutě Bohemians. Po standardní situaci proměnil přihrávku Matyáše Krebnera Pavel Čihák.

Po polovině úvodní části odpověděl Milan Tomašík a v 16. minutě se prosadil z dorážky Jakub Bína, který otočil stav ve prospěch favorita.

V polovině utkání vyrovnal šikovně ze vzduchu Patrik Šebek, ale v 35. minutě vrátil Mladé Boleslavi náskok střelou z otočky Daniel Šebek.

Středočechům pojistili vedení během 67 sekund mezi 47. a 48. minutou Patrik Suchánek s Martinem Tokošem.

Za 44 sekund snížil Filip Forman a Pražané dál bojovali. V čase 58:14 dostal Bohemians na kontakt trefou v přesilové hře Viktor Kopecký.

V další početní výhodě ale půl minuty před koncem při power-play inkasovali, do prázdné branky upravil Tokoš na 6:4.

Hned za čtyři sekundy vykřesal další naději pro tým kouče Michala Jedličky Patrik Šebek, ale Mladá Boleslav už výhru nepustila.

"Doufám, že to nebude znít nafoukaně, ale jeli jsme sem vyhrát. Mohu asi hovořit za celý tým, že je to velké zklamání. Byl to velice tvrdý zápas v perfektním tempu. Super florbal, takže pro diváky spokojenost," uvedl asistent trenéra Bohemians Martin Forman.

Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians 6:5 (2:1, 1:1, 3:3)

Branky: 48. a 60. Tokoš, 12. Tomašík, 16. J. Bína, 35. D. Šebek, 47. Suchánek - 31. a 60. P. Šebek, 8. Čihák, 49. F. Forman, 59. V. Kopecký. Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 857.

Chodov si proti sokyním z pražského Jižního Města spravil chuť po předloňské finálové prohře v Mostu s Vítkovicemi i loňské v Olomouci s FBC Ostrava.

"Jsem strašně ráda, že jsme to zvládly. Musím pochválit všechny holky, i ty, které do zápasu nezasáhly, protože to bylo strašně těžké. Zároveň musím ocenit i Tigers, protože hrály výborně. Doufám, že to byla opět i reklama na ženský florbal, a jsem strašně šťastná," řekla útočnice Chodova Martina Řepková.

V duelu, hraném jako celá pohárová sezona v ženské kategorii jen na 3x15 minut, se ujal vedení v páté minutě Chodov. Martina Řepková z pravé strany od mantinelu trefila přesně protější horní roh branky Martiny Frankové.

Na přelomu úvodního a druhého dějství hráčky Tigers stav otočily. Nejdříve se prosadila z otočky střelou před velkým brankovištěm Eliška Chudá, která po 83 vteřinách druhé třetiny po přihrávce Elišky Trojánkové zblízka skórovala znovu.

Za 34 vteřin vyrovnala střelou do horního rohu Karolína Suchá. Její nešťastný blok pokusu Lucie Řezáčové na druhé straně ve 22. minutě ale zajistil Jižnímu Městu opětovné vedení.

Závěrečné dějství ovládl Chodov. Po 96 sekundách vyrovnala další povedenou střelou Řepková a v 35. minutě se trefila Gabriela Žůrková, která o chvíli později opět po přihrávce Suché pojistila náskok.

Tigers, které pod názvy Děkanka Praha a Herbadent SJM Praha 11 ovládly pohár osmkrát za sebou mezi sezonami 2006/07 až 2013/14, už ztrátu nedotáhly.

"Jsem na hráčky pyšná, jak k zápasu přistoupily a jak ho odehrály. Donutily hrát soupeře to nejlepší. Bohužel soupeřky trestaly naše chyby a naše šance především ve druhé třetině zůstaly neproměněny," uvedla trenérka Jižního Města Karolína Šatalíková.

Chodov - Tigers Jižní Město 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

Branky: 5. a 32. Řepková, 35. a 36. Žůrková, 17. Suchá - 14. a 17. Chudá, 22. Řezáčová. Rozhodčí: Drška, Meisner. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 542.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články