Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tatran Střešovice otočil duel v České Lípě, mistr z Vítkovic otevřel sezonu drtivou výhrou v Pardubicích

Florbalisté mistrovských Vítkovic vyhráli v úvodním kole superligy na hřišti Sokola Pardubice vysoko 13:3. V utkání hraném před 2013 diváky zazářil pěti body za gól a čtyři asistence Adam Delong, hattrickem přispěl k vítězství Ostravanů Jakub Hubálek. Velký obrat předvedl v České Lípě střešovický Tatran, který otočil stav na konečných 5:4 ve svůj prospěch. V dohrávce rozdrtila Mladá Boleslav soupeře z Vinohrad 9:2.

Vítkovice ovládly duel už v první třetině, kterou vyhrály 6:1. "V první polovině zápasu jsme si drželi tempo a kvalitu. Jak plynul čas, tak padalo tempo a my jsme byli uspokojení výsledkem. Každopádně hodně věcí nám ve hře funguje solidně. Mám radost, že se prosadili všichni hráči na soupisce," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

"Byl to těžký direkt hned na začátku sezony. Absolutně jsme nezachytili začátek a první třetina rozhodla celý zápas. Vítkovice byly lepší ve všech činnostech. Jediné, v čem jsme byli lepší my, bylo trefování bloků. Máme týden na to, abychom se připravili a podali diametrálně odlišný výkon," uvedl kouč Pardubic Ladislav Štancl.

Open Air na Štvanici

Pražský start nejvyšší soutěže okořenilo venkovní prostředí, jemuž přálo příjemné počasí. Před 1069 diváky na hlavním tenisovém kurtu zazářil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí Matyáš Krebner, rovněž dva góly a přihrávku si v dresu vítězů připsal Daniel Cabejšek.

"Otvírák sezony pod širým nebem je za námi a bereme tři body, což je to podstatné. Zápasu jsme, až na určité sekvence, dominovali a tempo jsme měli pod kontrolou," řekl asistent trenéra Bohemians Martin Forman.

"Přišlo hodně lidí z obou táborů, bylo to fajn a teď už zpátky do naší normální domácí arény, kde za týden přivítáme Chodov," dodal Forman.

Pro Black Angels to byl první duel v nejvyšší soutěži. "Nezvyklý vstup do sezony a navíc proti velmi kvalitnímu soupeři zapříčinil, že se nám moc nepovedl začátek zápasu. Nicméně druhá třetina už vůbec nebyla špatná a je jen škoda, že jsme nedokázali využít svoje šance," uvedl asistent kouče Black Angels Petr Pajer.

Premiérové vystoupení v nejvyšší soutěži si odbyl rovněž v Praze Hattrick Brno, který prohrál na hřišti Chodova 5:13. Za vítěze zaznamenal pět bodů za hattrick a dvě asistence Marek Vávra. Hosté drželi vyrovnaný stav do 34. minuty, kdy inkasovali branku na 5:6.

"Polovinu zápasu jsme plnili to, co jsme řekli. I přesto, že měl soupeř více ze hry a balonek na hokejkách, jsme dokázali kvalitně řešit nabídnuté brejkové situace a drželi jsme se soupeřem krok. V druhé polovině zápasu jsme hru více otevřeli a pouštěli soupeře do kritických prostorů, přečíslení a on to trestal," uvedl kouč Hattricku Marek Fiala.

V dohrávce zvítězila doma Mladá Boleslav nad Sokolem Královské Vinohrady 9:2. Hattrick a asistenci si v duelu věnovaném školákům z Mladoboleslavska připsal nejproduktivnější hráč minulé sezony Jiří Curney. Rovněž čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek si připsal Jan Natov.

Vítězný debut v superlize si na lavičce úřadujícího vicemistra odbyl nový hlavní kouč Mladé Boleslavi Petr Novotný. Dosavadní ofenzivní opora Středočechů a bývalý reprezentant po minulé sezoně nahradil Jana Pazderu.

"Jsem rád, že jsme udrželi vysoké tempo po celých šedesát minut. Snažili jsme se hrát rychle s balónkem, o což se nyní pokoušíme. Soupeř měl v první třetině pár brejků, kterých nevyužil. To bylo pro vývoj utkání důležité," řekl Novotný.

"Zápas proti výborně hrajícímu soupeři na balónku jsme během dvou třetin odpracovali velice dobře. Ve třetí třetině byl znát úbytek sil. Dostávali jsme se i do několika slibných šancí, bohužel se nám je nepodařilo proměnit," uvedl nový kouč Královských Vinohrad Michal Kotlas.

Výsledky 1. kola superligy florbalistů:

Pardubice - Vítkovice 3:13 (1:6, 0:3, 2:4)
Branky: 13. a 46. Zozulák, 50. Petr - 8., 27. a 48. Hubálek, 13. a 17. Besta, 5. Firda, 9. Delong, 17. Herblich, 22. Hájek, 33. Jan Šebesta, 48. Rýpar, 53. Hatala, 58. Bräuer.

Bohemians - Black Angels 8:4 (3:2, 2:0, 3:2)
Branky: 19. a 39. Cabejšek, 40. a 51. z tr. střílení M. Krebner, 6. Růžek, 14. P. Šebek, 49. Šárka, 55. Ďopan - 8. a 55. Boček, 20. V. Novotný, 60. Hromada.

Otrokovice - Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky: 2. Haša - 22. a 49. Velc, 16. Křenek z tr. střílení.

Liberec - Ostrava 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
Branky: 20. Kopecký, 30. Balatka, 33. Baudisch, 36. Rozkovec - 30. a 31. Sládek, 15. Kaloč.

Chodov - Hattrick Brno 13:5 (4:4, 5:1, 4:0)
Branky: 12., 38. a 58. M. Vávra, 8. a 43. Plíhal, 16. a 37. J. Koutný, 20. a 39. Pražan, 22. Ondrušek, 34. Řezáč, 49. Mikeš, 55. M. Krbec - 7. L. Ondráček, 10. Vlach 11. Sládeček, 14. Grábl, 28. Coufal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články