Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ženská i mužská reprezentace podlehly v přípravě Švýcarsku

Yverdon (Švýcarsko) - Čeští florbalisté i jejich ženské kolegyně prohráli v druhých přípravných utkáních v Yverdonu se Švýcarskem. Mužská reprezentace Švýcarům podlehla 4:6 a domácí tak oplatili svěřencům trenéra Radima Cepka sobotní porážku 5:8. České florbalistky prohrály po sobotním debaklu 0:10 s reprezentantkami alpské země tentokrát 2:4.

České reprezentační mužstvo se ujalo vedení v osmé minutě díky premiérové trefě Veltšmída v dresu národního týmu. Za 74 sekund si první gól v reprezentaci připsal také Mikeš, a když se pak Češi ubránili při vyloučení Curneyho, drželi po první třetině dvoubrankový náskok.

V druhém dějství smazali ztrátu Meister a Braillard. V 35. minutě sice vrátil Cepkovu týmu vedení Tomašík, ale 44 sekund před koncem druhé třetiny vyrovnal Antener. V 54. minutě dostal domácí poprvé do vedení Engel, ale hned za 18 sekund vyrovnal Sladký. Vítěznou branku zaznamenal 112 sekund před koncem Helfenstein a pak ještě do prázdné branky potvrdil výhru Meister.

"Šancí jsme měli dost. Oba týmy byly stejně unavené, jim tam ale spadlo docela hodně střel a my jsme se na góly nadřeli. Bohužel nám to nevyšlo, ale myslíme si, že můžeme být s předvedeným výkonem v nové éře spokojeni," řekl reprezentant Tomáš Sladký.

České florbalistky Švýcarkám podlehly 2:4. Švýcarské hráčky měly povedený vstup do zápasu a rychle získaly dvoubrankové vedení díky Scheideggerové. Před polovinou utkání zvýšila na 3:0 Stellaová.

Češky se ještě ve druhé třetině ubránily při vyloučení Adély Bočanové a po 45 sekundách závěrečného dějství snížila Koníčková. Hned za 26 sekund ale odpověděla Bachmannová. Konečnou podobu výsledku dala ve 45. minutě Tučková.

"Předvedly jsme určitě lepší výkon, víc jsme chodily do těla a dodržovaly trenérské pokyny. Myslím si, že nás výhru nebo vyrovnání stálo pouze neproměňování šancí," řekla reprezentantka Hana Koníčková.

Další zápasová příprava před prosincovým mistrovstvím světa v Brně a v Ostravě čeká svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové koncem dubna na Euro Floorball Tour v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
Ženská i mužská reprezentace podlehly v přípravě Švýcarsku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články