Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ze zisku poháru se radují florbalistky Herbadentu a hráči Chodova

České Budějovice – Ve velké drama se proměnilo ženské finále florbalového poháru. O vítězi rozhodlo poprvé v historii až prodloužení. Z triumfu se po výhře 6:5 díky gólu Elišky Krupnové ze sedmé minuty prodloužení radují obhájkyně z Herbadentu. Mužský finálový duel byl o poznání jednoznačnější. Brněnští Bulldogs sice dokázali proti Chodovu v závěru snížit ze stavu 6:1 na 6:4, vítězství pražského týmu Moravané ale neodvrátili. Chodov se nakonec radoval z výhry 7:4. 

Radující se florbalisté Chodova
zdroj: ČTK autor: Veis David

Chodov potvrdil roli favorita

O zisku první významné trofeje v klubové historii rozhodli Pražané už v úvodním dějství, když ve 12. minutě vedli 5:1. Chodov proměnil v triumf svou druhou finálovou účast, loni podlehl v Praze Vítkovicím 5:7. Bulldogs ve finále prohráli už potřetí - v letech 2009 a 2010 nestačili na Tatran Střešovice.

Kanonádu Chodova v úvodním dějství načal ve třetí minutě Zozulák a na tříbrankový náskok zvýšili Sýkora s Jendrišákem. V polovině první třetiny sice snížil Petr Kadlec, ale hned za půl minuty odpověděl Pražák a za dalších 55 sekund se trefil ještě Zozulák.

Pak se brankostroj zastavil, téměř tisíc fanoušků v českobudějovické hale Stromovka v druhém dějství nevidělo žádnou branku. Až ve 44. minutě upravil na 6:1 Chmelíček. Bulldogs ještě závěr zdramatizovali. Na Mendrekovu trefu v přesilovce navázali Grich a Coufal a v 57. minutě už byl stav jen 6:4. Výhru Chodova ale zpečetil 47 sekund před koncem Pražák. Vítěz získal prémii 100 tisíc korun a poražený finalista 30 tisíc korun.

JM Chodov - Bulldogs Brno 7:4 (5:1, 0:0, 2:3)

Branky: 3. a 12. Zozulák, 11. a 60. Pražák, 7. Sýkora, 8. Jendrišák, 45. Chmelíček - 10. P. Kadlec, 53. Mendrek, 56. Grich, 58. Coufal. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 942. 

Mezi ženami rozhodovalo až prodloužení

Pražanky ovládly pohárovou soutěž pod různými názvy už poosmé za sebou. V úvodu sice trefily Vítkovice tyčku, ale ve čtvrté minutě na druhé straně otevřela skóre Jarolímová. V polovině první části odpověděla Sládečková, Herbadentu vrátila vedení po brejku Urbánková a po trefě vítkovické Léblové znovu získala náskok obhájkyním triumfu 65 vteřin před první pauzou kapitánka Šteglová.

Na začátku druhého dějství nejdříve vyrovnala Kociánová, ale Pražankám vrátila vedení ve vlastním oslabení Urbánková. Pak nastal obrat. V polovině utkání smazala ztrátu Quittková a ve 45. minutě poprvé vedly Ostravanky díky Mahdalové. Suverénky domácí scény ale o další trofej nepřišly. Prodloužení zařídila v 51. minutě Cepek Žižková a v nastavení rozhodla Krupnová. Vítězky získaly prémii 50 tisíc korun a poražené finalistky 15 tisíc. 

Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice 6:5 v prodl. (3:2, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky: 4. a 19. Jarolímová, 13. a 26. Urbánková, 51. Cepek Žižková, 67. Krupnová - 11. Sládečková, 18. Léblová, 23. Kociánová, 32. Quittková, 45. Mahdalová. Rozhodčí: Hejnová, Romančáková. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 572.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy