Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Žádost některých klubů zůstane nevyslyšena. Florbalové soutěže se rozšiřovat nebudou

Počet účastníků v nejvyšších domácích florbalových soutěžích zůstane i v příští sezoně stejný. Mimořádné rozšíření soutěží požadovaly některé oddíly po předčasném ukončení sezony kvůli pandemii koronaviru. Výkonný výbor českého florbalu ale rozhodl, že se počet účastníků měnit nebude.

zdroj: Český florbal

V návrhu třicítky klubů se měla dočasně rozšířit o jeden tým superliga a první liga mužů a o dva celky extraliga žen a národní liga mužů. "Výkonný výbor vycházel ze závěrů čtyř komisí, konkrétně Komise elitního florbalu a medializace, Komise soutěží a ženského florbalu, Legislativní komise a Komise regionů a rozvoje oddílů. Předložené materiály komisí obsahují velké množství argumentů a všechny shodně rozšíření soutěží jednoznačně nedoporučovaly," uvedl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

"Nemohu mluvit za jednotlivé členy výkonného výboru, ale mám pocit, že jedním z hlavních argumentů byl celkově negativní dopad na soutěže a oddíly, které je hrají. Pomůžete sedmi oddílům, ale negativně ovlivníte dalších asi padesát," uvedl Šuman.

"Dopady na termínovou listinu, náklady všech oddílů a další prvky s rozšířením spojené by byly velké. Ve vyjádření všech komisí je uvedena naprostá většina argumentů, které výkonný výbor posuzoval, ostatní zmiňovali sami jeho členové během diskuse," doplnil Šuman.

Superliga mužů se bude hrát i v nadcházející sezoně se 14 týmy a extraliga žen s 12 celky.

Český florbal chce nyní být na podobnou situaci v budoucnu lépe připravený a zvažuje úpravu legislativy. "Jak zajistit prostupnost soutěží při zásahu vyšší moci. Nikdo nezaručí, že se podobná situace nebude opakovat. Proto chceme, aby postupy a sestupy určily výsledky na hřišti, i kdyby byla odehrána třeba polovina soutěže. Ale musíme najít jasné nastavení," dodal Šuman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články