Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začíná MS florbalistek. Na Češky budou v prvním duelu čekat Polky

Čtrnáctý světový šampionát florbalistek začíná. V Singapuru se jej zúčastní také česká reprezentace, která se poprvé představí v neděli proti Polsku. Na devátý triumf v řadě budou útočit švédské florbalistky. Přímý přenos utkání Česko – Polsko sledujte v neděli od 11:35 na ČT sport a ČT sport Plus.

České florbalistky
zdroj: flickr.com/ceskyflorbal

"Byla jsem vždycky opatrná, ale teď myslím, že jsou cíle nejvyšší. Máme respekt, na medaili se přeci jen čeká dvanáct let. Semifinále nebo klíčové zápasy pro nás nikdy nebyly takové, jak bychom si představovaly. Ale máme za sebou kus práce a cítím, že je ten zlom, kdy by to mělo přijít. Chceme finále," řekla útočnice Martina Řepková, kterou čeká pátý šampionát.

S Polskem se dosud Češky utkaly desetkrát a všechny duely vyhrály při skóre 85:26. Naposledy s ním hrály na konci ledna v kvalifikaci MS a vyhrály 9:7. Na straně poražených zazářila pěti góly bývalá hráčka Vítkovic Zuzanna Krzywaková. Za český tým si připsala pět bodů za dvě branky a tři asistence Vanessa Rebecca Keprtová.

"Určitě to bude těžké, protože Polky nemají špatný tým. Mají dobré hráčky, jsou dravé, ale myslím, že jsme lepší tým i takticky. Nesmíme je ale podcenit. Na poslední akci jsme trochu myslely, že to půjde samo, a pak jsme se trochu divily. Ale dokázaly jsme si, že i když se zápas pro nás nevyvíjel dobře, dokázaly jsme to otočit," prohlásila Keprtová.

"Hodně hráček z Polska chodí do zahraničí. Působí v české extralize, ve Švédsku nebo ve Švýcarsku a mají dvě lajny fakt kvalitní. Samozřejmě pořád si myslím, že my máme vyšší kvalitu a měly bychom se držet naší hry, což se nám právě na kvalifikaci moc nepovedlo. První zápas bude možná pro někoho trochu nervóznější, takže to bude těžký soupeř, ale měly bychom to zvládnout," řekla Řepková.

Polsko, Švédsko, Slovensko

Češky čekají na začátku tři duely ve třech dnech. V pondělí ve skupině B se utkají s favorizovaným Švédskem a v úterý se Slovenskem s českým trenérem Michalem Jedličkou. "U nás bude klíčem k úspěchu týmové nastavení. My musíme hrát na sto procent, nemůžeme si dovolit v žádném zápase nic vypustit. Jsou to věci, na které se musíme připravit, být si toho vědomy. Každý zápas je absolutně klíčový," prohlásila kapitánka Eliška Krupnová.

V základní skupině A se představí Finsko, Švýcarsko, Norsko a Lotyšsko. První dva týmy ze skupin A a B postoupí přímo do čtvrtfinále, další čeká předkolo play-off proti nejlepším z "céčka" (Německo, Austrálie, Singapur, Francie) a "déčka" (Dánsko, Japonsko, Estonsko, USA).

Duely v základních skupinách se budou hrát na dvou plochách v OCBC Areně, která nabízí celkem šest hřišť. V té hlavní je kapacita 3000 diváků. Na finálový víkend se turnaj přesune do Indoor Stadium pro 12 tisíc fanoušků. Finále je na programu v neděli 10. prosince ve 12:00 SEČ, duel o 3. místo o tři hodiny dříve.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články