Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vrátná po úvodní kanonádě: Góly jsou jen sladká třešinka na dortu

Tampere (Finsko) – Po dlouhých šesti letech se opět představila na mistrovství světa a její radost byla o to větší, že hned úvodní utkání proti Lotyšsku ji vyšlo dokonale. Eliška Vrátná za dvě třetiny stihla při výhře 15:2 nastřílet čtyři branky. Velký podíl na svém střeleckém představení dávala šestadvacetiletá útočnice Chodova spoluhráčkám a především Anet Jarolímové. Po jejich přihrávkách dvakrát zakončovala do odkryté branky. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vrátná: Rozhodlo, že jsme po pár minutách odhodily veškeré obavy

"Užívám si každou chvíli. Už jen to, že je to reprezentace a člověk na začátku slyší hymnu. Proto ten sport dělá, aby mohl takhle hrdě reprezentovat. Že mi to tam tak padalo, to už je jen taková sladká třešinka na dortu," řekla Vrátná, která startovala na šampionátech v letech 2007 a 2009 ještě pod rodným jménem Křížová.

Poprvé se prosadila ve čtvrté minutě, kdy střelou z dálky vyrovnala na 1:1. "Nejdřív jsem chtěla přihrát do rohu, Anet (Jarolímová) na mě zařvala, ať vystřelím. Asi jsem to nechtěla takhle po zemi mezi nohy, ale střela to být měla," usmívala se Vrátná, která přes stínící Jarolímovou překvapila brankářku Laumu Višněvskou.

Anet mi to připravila a já měla snadnou úlohu

Spoluhráčkám z Chodova i z reprezentačního útoku Jarolímové a Janě Vojáčkové děkovala i za další trefy. "Anet to tam odclonila, pak mé dva góly do prázdné branky zařídila ona. Předtím při gólu na 4:2 to vybojovala Jana Vojáčková a já jsem to z předbrankového prostoru doklepávala ke vzdálenější tyči," prohlásila Vrátná.

Nejhezčí kombinaci předvedl třetí český útok v polovině utkání. Jarolímová po přihrávce Vojáčkové sama před brankou ještě přistrčila balonek Vrátné, která bekhendem dovršila hattrick. "V zápase v té rychlosti si člověk ani neuvědomuje, který gól byl nejkrásnější. Anet mi to připravila dvakrát do prázdné brány a já pak měla snadnou úlohu," podotkla Vrátná.

Lotyšky nepředvedly, na co mají

Češky vyhrály v devátém utkání s Lotyšskem poosmé a dosáhly nejvyššího vítězství ve vzájemných zápasech. Překonaly výsledek 12:1 ze základní skupiny šampionátu v Brně. "Myslím, že Lotyšky nepředvedly, na co mají. Přišlo mi to z jejich strany méně pohyblivé, než na co jsme byly zvyklé. Brejky měly jen na začátku. Myslely jsme, že budou rychlejší a důraznější a budou chtít víc hrát," řekla Vrátná.

Byla ráda za vydařený start do turnaje. "Je to super, daly jsme 15 gólů. Je to lepší, než kdyby to bylo 4:3 a tahaly jsme se o výsledek. Góly daly všechny lajny - nováčci i zkušenější. Důležité je, že jsme se rozehrály a padalo nám to tam," pochvalovala si.

V neděli se role otočí a český tým se bude snažit rovnat favorizovanému Švédsku. "Doufám, že budeme hrát ve stejné pohodě jako dneska, přitvrdíme v obraně, zrychlíme hru a zase nám tam něco spadne," přála si Vrátná. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články