Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítkovickým florbalistkám se obhajoba titulu vzdaluje. S FBC Ostrava prohrávají už 0:3

Florbalistkám Vítkovic se útok na čtvrtý titul za sebou vzdaluje. Ve třetím semifinále podlehly dosavadní suverénky extraligy na hřišti městského rivala FBC Ostrava 4:9 a prohrávají v sérii na čtyři vítězné zápasy 0:3. První postup do finále v historii může FBC Ostrava dovršit už v neděli. Úřadující vicemistr Chodov vyhrál na Tatranu Střešovice 4:3 a snížil na 1:2 na zápasy.

Radost florbalistek FBC Ostrava
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Vítkovice vstupovaly do semifinálového souboje po sérii 70 výher v domácí nejvyšší soutěži, ale po domácích porážkách 2:4 a 0:1 z minulého víkendu nedokázaly zareagovat ani na hřišti FBC Ostrava. Vedly sice po první třetině po brankách Venduly Maroszové a Barbory Huskové 2:0, ale ve druhé části úplně propadly a prohrály ji 0:7. Po dvou gólech domácích daly Pavlína Bačová s Veronikou Káčovou a po jedné Michaela Mlejnková, Malwina Zagórská a Radka Niemczyková.

Vítkovice navíc přišly o svou nejproduktivnější hráčku Dominiku Buczekovou, která ve 39. minutě při strkanici u vítkovické střídačky zatáhla za cop Nikolu Chalupovou a dostala červenou kartu. Vynechá tak minimálně nedělní duel. Ve 45. minutě sice snížila Husková, ale v čase 48:04 dovršila hattrick Káčová a za 33 vteřin upravila Paulína Hudáková už na 9:3. Výsledek ještě zkorigovala Alžbeta Ďuríková.

"Nevstoupily jsme do utkání, jak jsme měly. Hrály jsme špatně, hrály jsme na náhodu, podle toho první třetina dopadla. Ve druhé třetině jsme začaly dělat, co jsme měly. Začalo nám to tam padat. V neděli čekám opět těžký a vyrovnaný zápas. Bude rozhodovat, jak se na to připravíme v hlavě. Poslední krok je vždycky nejtěžší a my to víme. Vyzkoušely jsme si to (ve čtvrtfinále) s Bohemkou," řekla útočnice FBC Ostrava Káčová.

"Začátek jsme měli velmi dobrý, ale ta první desetiminutovka v druhé třetině je něco, na co ještě asi potřebuju trochu čas. Nečekal jsem, že jsme schopní je takto do toho pustit. Koho by to nepoložilo. Soupeř má mečbol, ale to je jeho problém, aby si s tím poradil. My se mu v tom budeme snažit být těžkým protivníkem a ještě ho znervóznit," uvedl kouč Vítkovic Tomáš Martiník.

Chodov se ve Střešovicích ujal vedení v 8. minutě díky brance Elišky Trojánkové a po vyrovnání Radky Korbelářové vrátila hostujícímu celku v čase 13:10 náskok Markéta Prontekerová. Mezi 29. a 34. minutou zvýšily Karolína Suchá s Eliškou Chudou už na 4:1. Lucie Želízková sice dvěma góly dostala Tatran na kontakt, ale posledních 17 minut Chodov těsný náskok uhájil.

Extraliga florbalistek

Semifinále play-off, 3. zápasy:

FBC Ostrava - 1. SC Vítkovice 9:4 (0:2, 7:0, 2:2)

Branky: 29., 30. a 49. Káčová, 29. a 30. Bačová, 23. Mlejnková, 31. Zagórská, 39. Niemczyková, 49. P. Hudáková - 20. a 45. Husková, 13. Maroszová, 51. A. Ďuríková. Stav série: 3:0.

Tatran Střešovice - Chodov 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Branky: 37. a 43. Želízková, 10. Korbelářová - 8. Trojánková, 14. Prontekerová, 29. Suchá, 34. Chudá. Stav série: 2:1.


2. kolo play down; 3. zápas:

Bulldogs Brno - Židenice 6:3 (1:0, 4:0, 1:3) - stav série 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články