Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vítkovice zdolaly Spartu 5:3 a vedou superligu už o 4 body, Ostrava podlehla Black Angels

Florbalisté Vítkovic vyhráli v 5. kole superligy doma nad Spartou 5:3, zůstávají bez ztráty a v čele neúplné tabulky se vzdálili FBC Ostrava na rozdíl čtyř bodů. Druhý tým pořadí totiž podlehl doma Black Angels 5:10 a připsal si první prohru v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice porazily Spartu a v superlize jsou stoprocentní

Vítkovice získaly proti Spartě do 46. minuty vedení 3:0, ale Pražané se pak dostali dvakrát na rozdíl jediného gólu. Výsledek pojistil 57 sekund před koncem při power-play do prázdné branky Marek Matejčík. Dvakrát za vítěze skóroval Matyáš Šindler.

"Bylo to takové ubojované. Bylo tam strašné množství přesilovek. Tam se rozhodovalo, protože jsme po druhé třetině vedli 2:0 a obě branky padly z přesilovky. Nepovedla se nám jen třetí třetina, kdy jsme dostali Spartu do hry," řekl Šindler. Vítkovice měly šest přesilovek oproti dvěma Sparty a využily dvě, zatímco Pražané žádnou.

Pod vítězství Black Angels nad FBC Ostrava se podepsal pěti body za dvě branky a tři asistence Jakub Boček. Čtyřiceti úspěšnými zákroky pomohl k úspěchu Pražanů brankář Daniel Körber. "Klíčové bylo, že jsme z nějakých prvních pěti šancí dali tři góly, dostali jsme se rychle do vedení a Ostravu jsme tím dostali psychicky dolů," prohlásil Körber.

K těsnému vítězství Chodova v Brně nad Hattrickem 7:6 pomohli třemi góly Marek Vávra a čtyřmi asistencemi Tomáš Sýkora. Dva góly za Chodov vstřelil další útočník Tom Ondrušek a jako druhý hráč v historii dosáhl v základní části na hranici 300 branek. Stihl to v 219 zápasech. Nejlepším kanonýrem je Jiří Curney z Mladé Boleslavi, který má na kontě 384 branek z 310 duelů.

Pěti body za dvě branky a tři přihrávky zařídil vítězství Bohemians nad Otrokovicemi 8:4 osmnáctiletý útočník Filip Forman, dvěma góly a stejným počtem asistencí přispěl Jan Malič. Ve čtvrtém duelu v sezoně oslavily první výhru Královské Vinohrady, které doma zdolaly Pardubice 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články