Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Vítkovice srovnaly s Boleslaví na 2:2, Střešovice jsou už ve finále

Vítkovice - Florbalisté Vítkovic zdolali ve čtvrtém semifinálovém utkání extraligy Mladou Boleslav 2:1 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:2. Série bude pokračovat v úterý v Mladé Boleslavi. Tatran Střešovice už má naopak sérii za sebou - Otrokovice porazil 7:2, celkově 4:0 na zápasy a po roční pauze si zahraje superfinále.

V Ostravě fanoušci přes šance na obou stranách čekali na gól až do 42. minuty, kdy dostal domácí do vedení Robin Žydel. Za pět minut v přesilovce při vyloučení Petra Saláta zvýšil Lukáš Hrubý. Necelých osm minut před koncem snížil Tadeáš Chroust, ale Vítkovice těsný náskok uhájily.

"Hra byla plná šancí na obou stranách, zápas ovládli gólmani. Rozhodla využitá přesilovka. Těšíme se na odvetu doma," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček. "Jsem rád, že i dnes vyhrál lepší tým. Škoda, mělo to být 4:0 a je to vyrovnané. Ale po minulém víkendu jsme za tento stav strašně rádi," uvedl kouč Vítkovic Michal Deus.

Tatran Střešovice
zdroj: ČT24

Tatran už je v superfinále

Podobně jako v sobotu i dnes Tatran rozhodl už v první třetině. Tentokrát v ní získal vedení 4:0. V deváté minutě otevřel skóre Ondřej Riebauer, pak v přesilovce zvýšil Milan Garčar a další trefy přidali Tomáš Vávra a Miroslav Mayer. Ve 34. minutě upravili během 15 sekund už na 6:0 svými druhými góly v utkání Riebauer s Mayerem. Hned za dalších 14 vteřin se za domácí prosadil Michal Nagy. V závěrečném dějství ještě skóroval také podruhé v zápase Garčar a na druhé straně se trefil Lukáš Blizňák. Pak už gól nepadl, přestože domácí hráli závěrečných deset minut power play.

"Děkujeme soupeři za skvělou sérii, i když vypadá stav 4:0 jednoznačně. Zápasy nás dostatečně připravily na to, co nás čeká dál. Díky patří i skvělým otrokovickým fanouškům i těm, kteří přijeli za námi," řekl trenér Střešovic Jiří Jakoubek. Jeho tým bude bojovat o triumf v jediném zápase superfinále v neděli 13. dubna. 

Otrokovice skončí čtvrté a je to pro ně v jejich čtvrté extraligové sezoně historický úspěch. "Gratuluji soupeři k naprosto zaslouženému postupu a do finále mu přeji hodně štěstí. Děkuji obzvláště všem divákům, kteří dorazili i dnes po sobotní vysoké porážce. Také děkuji všem hráčům, že se naučili bojovat," uvedl trenér Otrokovic Daniel Folta.

1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) Branky: 42. Žydel, 47. L. Hrubý - 53. Tadeáš Chroust. Stav série: 2:2.

Panthers Otrokovice - Tatran Střešovice 2:7 (0:4, 1:2, 1:1)

Branky: 35. Michal Nagy, 45. Blizňák - 9. a 34. Riebauer, 13. a 43. Garčar, 19. a 34. Mayer, 17. T. Vávra. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články