Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vítkovice prohrály ve finále Czech Open s Dalenem 1:7

Praha - Florbalisté Vítkovic nedotáhli své tažení v elitní kategorii mužů na mezinárodním turnaji Fortuna Czech Open až k celkovém triumfu, ve finále podlehli švédskému IBK Dalen vysoko 1:7. I tak má český florbal poprvé po 12 letech od vítězství Tatranu Střešovice svého zástupce v týmu šampiona. Barvy Dalenu hájí reprezentační útočník Milan Tomašík, letní posila právě z Vítkovic. Vítěz získal prémii 100 tisíc korun.

Vítězní hráči IBK Dalen
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Oba soupeři se spolu utkali hned na začátku turnaje v základní skupině a ještě na 2x20 minut Dalen vyhrál 4:1. V první třetině finálového klání byly Vítkovice aktivní, ale Dalen udeřil z jedné ze svých nebezpečných akcí v deváté minutě, kdy se trefil Jonas Svahn. Za tři a půl minuty vyrovnal Oldřich Sova, ale favorit rozhodl čtyřmi góly v druhém dějství.

Nejdříve se trefil šťastně znovu Svahn, jehož pokus se odrazil za záda brankáře Lukáše Součka od nohy Petra Kološe. Pak začal úřadovat kanonýr Peder Bodén, který za 10 minut a 21 sekund nastřílel hattrick. Jeho druhý a třetí gól dělilo jen šest sekund a s deseti trefami se stal nejlepším kanonýrem turnaje. Konečnou podobu výsledku dali ještě Anton Ermling a Simon Sedin. Švédský tým ovládl Czech Open podesáté za posledních jedenáct let.

Trenér Vítkovic Radomír Mrázek měl jasno o tom, že jeho hráčům došly v náročném programu síly. "Je nám líto, že byl zápas jednoznačný. Přes fyzické síly nejede vlak. Bohužel. Přivezli jsme patnáct hráčů, dva hráči základního kádru s námi nemohli odcestovat a dva se hned na začátku zranili. Museli jsme točit třináct hráčů," prohlásil Mrázek.

S finálovou účastí ani nepočítal. "Měli jsme turnaj vyloženě jako kondiční přípravu. Soupeře jsme napadali osobním presinkem po celém hřišti a bylo pro mě překvapení, jak daleko jsme došli," doplnil Mrázek. "Ve finále nám došly síly. Když se k tomu přidaly dvě hloupé branky, tak síly došly okamžitě, když tam nebyla víra a morálka."

V elitní kategorii žen bylo jasné, že skončilo pětileté kralování českých mistryň Herbadent SJM Praha 11 po semifinálové porážce Pixbem Wallenstam 1:3. To pak ve finále porazilo další švédský tým IBK Dalen 7:4. Švédky se tak na Czech Open radovaly z prvenství poprvé od roku 2003, kdy zvítězil Balrog. Od té doby patřil turnaj šestkrát týmu Herbadent SJM Praha 11 pod rozličnými názvy a jednou vyhrál finský Galna Finnar. V ženské kategorii B vyhrál letos česko-švýcarský výběr Chuchichäschtli nad Elite Praha 2:1 po samostatných nájezdech.

V kategorii B mužů se radovala z vítězství pražská Sparta. Nejdříve v semifinále zdolala FbŠ Bohemians 5:4 po samostatných nájezdech a ve finále klub, který letos sestoupil z extraligy, vyhrál nad finským FB Topagrandma 4:3. Mezi juniory vyhráli v boji o zlato hráči FBC Ostrava 3:2 nad SSK Future, který kraloval v uplynulých třech letech.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články