Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice poprvé ztratily, Střešovice přestřílely v derby Bohemians

Praha - Teprve v šestém kole superligy dokázal některý z týmů přibrzdit rozjeté Vítkovice. Svěřenci Jana Vavrečky padli s mistrovským Chodovem 7:8 po samostatných nájezdech a ztratili první body v sezoně. Přesto zůstali ve vedení. Bodově se na ně ovšem dotáhla Mladá Boleslav, která doma vyhrála nad FBC Ostrava 6:4. Mezi nejlepší tři celky soutěže poskočily Střešovice. V divácky velmi atraktivním duelu porazily Bohemians 7:6.

"Byl to hodně podnětný zápas. Hromadu gólů jsme dostali z toho, že zkoušíme nové věci do obrany. S tím se pracovat dá. Škoda, že stále řešíme marodku, která nám pořád lehce narušuje hru. Šancí bylo taky přehršel," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

"Viděli jsme fantastický zápas výborných týmů v nadstandardním tempu. Byly pasáže, kdy jsme byli lepší, ale bylo i hodně takových, kdy byli lepší domácí. Nevím, kdo si nakonec druhý bod zasloužil víc, ale jsme moc rádi, že jej máme my, protože odsud se body vozit nebudou," prohlásil kouč Chodova David Podhráský.

Mladá Boleslav vstřelila rozhodující branku už ve 30. minutě, kdy se trefil Tomáš Novák. A výsledek potvrdil v úvodu třetí třetiny Petr Krzyžanek.

"Zápas nám zkomplikovaly dvě vlastní branky, které jsme si v úvodu vstřelili, takže jsme museli polovinu utkání dotahovat. Od druhé třetiny jsme měli hru pod kontrolou a jen kvůli špatně vyřešeným situacím na útočné polovině soupeře se nám nepodařilo vyhrát vyšším rozdílem," uvedl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolísko rozhodl o výhře Tatranu nad Bohemians

Strhující duel, který zvedal diváky ze sedadel, byl k vidění v rámci pražského derby mezi Střešovicemi a Bohemians. Domácí Tatran si během první třetiny vypracoval pohodlné vedení 4:1, jenže hosté utkání nevzdali, po druhém dějství už prohrávali jen o gól a na začátku třetí třetiny dokonce vyrovnali skóre (5:5).

Lahůdková trefa Beneše v oslabení sice šestnáctinásobným českým šampionům následně vrátila vedení, ale vzápětí využil početní výhodu Šimek, čímž opět stanovil remízový stav. Rozhodující moment prestižního zápasu přišel pět minut před koncem, kdy definitivně převážil misky vah na stranu Střešovic po nezištné přihrávce Vítovce pohotový Kolísko.

"Získali jsme cenné tři body proti agresivnímu soupeři. Bohužel se nám nepodařilo udržet náskok ze začátku zápasu a v závěru jsme museli znovu bojovat, tentokrát vítězně," řekl asistent trenéra domácího celku Daniel Fišer v narážce na minulý zápas s Bulldogs Brno (7:8 v prodloužení, pozn. autora).

Tipsport superliga florbalistů - 6. kolo

1. SC Vítkovice - Chodov 7:8 po sam. nájezdech (3:5, 2:1, 2:1 - 0:0) Branky: 4. a 19. Jan Šebesta, 14. Hájek, 30. Matejčík, 35. Rýpar, 47. Firda, 57. Nehera - 6., 9. a 19. M. Vávra, 30., 52. a rozhodující sam. nájezd Strachota, 9. Kašovský, 17. Chmelíček.

Mladá Boleslav - FBC Ostrava 6:4 (1:3, 4:1, 1:0) Branky: 6. a 21. Tadeáš Chroust, 26. Kološ, 28. Curney, 30. Novák, 44. Krzyžanek - 15. a 25. Eichner, 6. Klimscha, 12. Hrabal.

Panthers Otrokovice - Sokol Pardubice 3:5 (1:1, 0:1, 2:3) Branky: 19. Kostka, 43. Petřík, 47. Jurčík - 20. a 44. Němeček, 29. Krigovský, 48. Dlesk, 50. Pakosta. 

Tatran Střešovice - FBŠ Bohemians 7:6 (4:1, 1:3, 2:2) Branky: 2. a 28. Komárek, 14. J. Svoboda, 17. Deutsch, 20. Fořt, 52. M. Beneš, 55. Jakub Kolísko - 29. a 40. Šárka, 1. Poláček, 39. Kisugite, 41. D. Šimek, 52. M. Šimek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články