Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vítkovice ovládly třetí bitvu se Spartou v prodloužení, blízko do superfinále má i Mladá Boleslav

Florbalisté mistrovské Mladé Boleslavi i vicemistra Vítkovic zvládli i třetí semifinálové zápasy a jediné vítězství je dělí od postupu do superfinále. Mladá Boleslav díky obratu v závěru vyhrála v Praze nad Chodovem 5:3 a Vítkovice díky brance útočníka Adama Delonga v čase 69:57 doma zdolaly Spartu 4:3 v prodloužení. Série pokračují v neděli na hřištích Chodova a Vítkovic.

Chodov vedl díky gólům Ondřeje Vošty a Mikuláše Krbce v 16. minutě 2:0, pak sice v přesilové hře snížil Jiří Curney, ale domácím vrátil dvoubrankový náskok s koncem početní výhody Martin Pražan.

Jenže tým z Jižního Města nezvládl konec třetin. Pouhé dvě vteřiny před koncem druhého dějství se znovu prosadil Curney a v čase 58:52 vyrovnal Jan Natov, který za dalších 16 sekund po přihrávce Curneyho vstřelil i vítěznou branku.

Výsledek ještě dokonal do prázdné branky při power-play Martin Tokoš. "Tohle se strašně těžko hodnotí. Kluci odehráli výborný zápas, ale bohužel na konci jsme dostali hroznou ránu. Celé play-off nás sráží mizerná produktivita a individuální chyby. Série ale ještě neskončila," řekl trenér Chodova David Podhráský.

"Chodov předvedl nejlepší výkon v sérii, díky tomu se hrál vyrovnaný zápas nejen výsledkově, ale i herně. V závěru zápasu jsme měli štěstí, což byla odměna za pracovitý a obětavý výkon pro náš tým po celou dobu utkání," uvedl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Curney si v utkání připsal čtyři body a posunul se už na druhé místo historické tabulky produktivity v play-off. Na kontě má z 85 utkání 148 bodů za 86 gólů a 62 asistencí. Překonal Michala Jedličku, jenž v 76 duelech zaznamenal 148 bodů (80+66).

Rekordmanem je Milan Fridrich se 156 body (95+61) ze 114 zápasů. Devětadvacetiletý Curney drží maximum v základní části s 623 body (344+279) z 283 utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
O třetí výhře Vítkovic nad Spartou rozhodl v prodloužení Delong

Sparta se dostala v Ostravě ve čtvrté minutě do vedení díky Davidu Ježkovi, ale brzy odpověděl Delong.

V druhé třetině vrátil Pražanům vedení Michal Kareš, Jiří Besta však brankami v 35. a 42. minutě stav otočil. Gólem v čase 46:10 poslal zápas do prodloužení Marek Zouzal.

Když už se zdálo, že Sparta duel, v němž čtyřikrát trefila tyč, dotáhne do samostatných nájezdů, domácí tři vteřiny před vypršením prodloužení rozhodli.

Jakub Hubálek sebral na polovině balonek Milanu Garčarovi, našel Lukáše Hájka, který uvolnil Delonga a Vítkovice slavily.

Už v neděli mohou doma oslavit postup do superfinále, které se bude hrát 14. dubna v Ostravar Aréně.

"Dneska jsme si vybrali jednoznačně nejhorší zápas v play-off. Bylo to z naší strany pomalé, nepřesné, nervózní a udělali jsme hodně chyb. Vyhráli jsme díky většímu morálu. Zítra budeme lepší," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

Semifinále play-off Tipsport superligy florbalistů - 3. zápasy:

1. SC Vítkovice - Sparta Praha 4:3 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0) Branky: 8. a 70. Delong, 35. a 42. Besta - 4. Ježek, 33. Kareš, 47. Zouzal. Stav série: 3:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články