Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vítkovice následují úřadujícího mistra do semifinále. Tatran Střešovice končí

Vítkovice jsou druhý semifinalista po úřadujícím mistrovi. Vítkovičtí vyhráli v pátém čtvrtfinále superligy doma nad Tatranem Střešovice 6:4, ovládli sérii 4:1 na zápasy a po Mladé Boleslavi postoupili do semifinále. 

Třemi body za gól a dvě asistence přispěl k výhře úřadujícího vicemistra Jiří Besta a dvě klíčové branky vstřelil Jakub Hubálek. Tatranu nestačily dva góly Marka Beneše.

Pražané dokázali v Ostravě smazat nepříznivý stav 1:4 a v 54. minutě vyrovnali díky Filipu Langrovi. V čase 58:03 ale vstřelil vítězný gól Hubálek, který ještě tři vteřiny před koncem dovršil výsledek.

"Nevstoupili jsme do zápasu dobře, byť jsme vedli 2:0. Celý zápas měl nižší tempo. Ke konci jsme si zavařili pasivitou. Každopádně jsme urvali vítězství morálem a to je nejcennější," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

Šestnáctinásobný mistr Tatran Střešovice loni po omlazení kádru v 25. sezoně poprvé v historii chyběl mezi nejlepšími čtyřmi celky a letos se opět rozloučil ve čtvrtfinále. "Bylo to vyrovnané utkání. Rozdíl byl v kvalitě řešení důležitých situací, kdy Vítkovice potvrdily svoji větší zkušenost," uvedl kouč Tatranu Milan Fridrich.

Čtvrtfinále play-off superligy florbalistů - 5. zápas:

1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 6:4 (2:1, 1:0, 3:3)

Branky: 59. a 60. Hubálek, 9. Delong, 11. Besta, 27. Řezanina, 43. Bräuer - 12. a 46. Marek Beneš, 45. Sládeček, 54. Langer. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články