Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vítkovice na druhou versus pražští soupeři. Florbalový pohár pozná nové šampiony

Pohár Českého florbalu jde do finále. A jak mezi muži, tak i ženami mají šanci na triumf Vítkovice. Ostravští budou v Chomutově útočit už na čtvrté vítězství. Soupeřem úřadujících superligových vicemistrů bude pražská Sparta, která se bude snažit o premiérový zisk trofeje. Mezi ženami si to rozdají s Ostravankami obhájkyně titulu z Chodova. Přímý přenos ženského finále sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 16:50. Mužský duel pak od 19:50.

Florbalistky Chodova po vítězství v domácím poháru
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Mužský tým Vítkovic kraloval domácímu poháru v sezonách 2011/12, 2015/16 a 2017/18. Do finále se svěřenci kouče Pavla Bruse dostali po semifinálové výhře nad superligovým lídrem Tatranem Střešovice 7:6 v prodloužení. V superligové generálce předminulou neděli s Tatranem prohráli 2:6. "Musíme si přenést nasazení, které jsme měli od poloviny zápasu s Tatranem. Musíme hrabat a stupňovat to, a pokud k tomu dáme nějaké branky nebo něco lehce navíc, tak věřím, že Vítkovice budou zase jedny z nejnebezpečnějších," řekl vítkovický útočník Marek Matejčík.

Sparta je ve finále premiérově. "S Boleslaví jsem zažil pět finále a každé bylo v něčem jiné. Nyní to bude jiné určitě v tom, že se Spartou to bude premiéra, a já se na to velmi těším. Je to finále a to chce člověk vždycky vyhrát," prohlásil obránce Sparty Radim Křenek.

Florbalistky Chodova vyhrály loni ve finále v Karlových Varech nad Tigers Jižní Město 5:3 a připsaly si v soutěži druhý triumf. Poprvé slavily v roce 2016. Teď je čekají suverénky domácí scény Vítkovice, které v extralize drží neporazitelnost už 62 zápasů. V domácím poháru mohou slavit stejně jako muži počtvrté a navázat na ročníky 2014/15, 2016/17 a 2017/18, kdy ve finále v Mostě porazily Chodov 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články