Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice jsou krok od superfinále, třetí výhru vybojovaly v prodloužení

Mladá Boleslav – Florbalisté Vítkovic poprvé v semifinálové sérii prolomili domácí neporazitelnost Mladé Boleslavi. Po vyrovnaném průběhu celého zápasu rozhodl o výhře 2:1 ve čtvrté minutě prodloužení hostující Matěj Koňařík. O soupeři Tatranu Střešovice pro duel, který se odehraje v neděli 13. dubna v O2 areně, se může rozhodnout už ve čtvrtek v Ostravě.

Slavící florbalisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Po bezbrankové úvodní části se dostaly do vedení ve 24. minutě Vítkovice díky trefě Lukáše Hájka. Hned za tři minuty vyrovnal po přihrávce Tadeáše Chrousta Radek Gwuždž a na rozuzlení si muselo 460 diváků počkat až do nastavení. V něm rozhodl po chybě domácích Koňařík. "Půl sezony se trápím. Jsem rád, že jsem mohl dát ten gól právě v tomto prodloužení," prohlásil po zápase střelec vítězné branky Koňařík.

Vítkovice otočily vývoj série ze stavu 0:2 na 3:2. "Je to trochu ošidné, ale psychická pohoda je teď na naší straně," řekl Koňařík. I šestý zápas ve Vítkovicích slibuje vyrovnanou podívanou. "Rozhodují maličkosti, dneska to byla chyba v rozehrávce, příště to může být něco jiného," dodal.

"Pro nás se nic nemění, pořád stačí dvakrát vyhrát," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček. "Byli jsme šťastnější mužstvo, ale vítězství je zasloužené. Šli jsme mu více naproti a prokázali jsme větší vůli a odhodlání. Poslední krok bývá vždycky nejtěžší, ale věřím, že jsme na něj připraveni," uvedl kouč Vítkovic Michal Deus.

Páté semifinále play-off odehrály také florbalistky. Herbadent Praha zdolal v prodloužení Bohemians 6:5, celou sérii vyhrál na zápasy 4:1. O postupu rozhodla v čase 69:23 Kristýna Jílková. Pražanky se v boji o zlato utkají s vítězkami souboje mezi Chodovem a Vítkovicemi, který za stavu 2:2 na zápasy pokračuje ve středu v Praze. Rozhodnutí padne nejdříve ve středu v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Herbadent SJM Praha 11 - FbŠ Bohemians


Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky: 27. Gwuždž - 24. L. Hájek, 64. Koňařík. Stav série: 2:3.

Výsledek 5. zápasu semifinále extraligy florbalistek

Herbadent SJM Praha 11 - FbŠ Bohemians 6:5 v prodl. (1:0, 3:1, 1:4 - 1:0)

Branky: 21. a 59. Urbánková, 14. Skořepová, 34. Pilíková, 39. Rozumová, 70. Jílková - 32., 45. a 50. Křížová, 45. Šmídová, 46. Žůrková. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články