Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítkovice a Mladá Boleslav i podruhé v play-off vyhrály, Chodov padl v nájezdech

Florbalisté šampiona Mladé Boleslavi i úřadujícího vicemistra Vítkovic zvládli i druhé domácí zápasy na startu čtvrtfinálové série. Středočeši zdolali Otrokovice 6:3 a Ostravané vyhráli nad Tatranem Střešovice 5:2. Vyrovnat na 1:1 na utkání dokázali hráči FBC Ostrava díky vítězství v Praze na hřišti Chodova 3:2 po samostatných nájezdech. Sparta zahájila v prvním utkání souboj s pražským sokem FbŠ Bohemians úspěšně díky výsledku 5:4 po samostatných nájezdech.

Slavící florbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: florbalmb.cz autor: Štěpán Tomš

Mladé Boleslavi pomohl k druhému úspěchu nejproduktivnější hráč základní části Jiří Curney, který si připsal čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Dvakrát skóroval také nejlepší střelec dlouhodobé soutěže Jan Natov.

"Na výhru jsme se teď nadřeli mnohem více než v prvním utkání. V zápase jsme měli několik výpadků v koncentraci, které soupeř dokázal využít pro vytvoření šancí, které naštěstí neproměnil. Příští týden v Otrokovicích nás nečeká nic lehkého. Potřebujeme zlepšit spoustu věcí, abychom v klíčovém zápase série uspěli," řekl kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Vítkovice sice po první třetině prohrávaly 0:1, ale ve druhém dějství stav otočily na 2:1 a v 49. minutě už měly čtyřbrankový náskok. "Výrazně jsme zlepšili řadu prvků ve hře. Rozhodla dnes zkušenost ve využívání nabídnutých příležitostí. Musíme ještě zvýšit náš tlak do brány. Připravíme se a věřím, že se do Ostravy vrátíme," prohlásil kouč Střešovic Milan Fridrich.

Výhru FBC Ostrava nad Chodovem po obratu z 0:2 zařídil v nájezdech Jan Daniš, který si tak připsal v utkání dvě branky. "Šli jsme si pro vítězství. Celý tým věřil v úspěch. Nejtěžší to bylo za stavu 0:2, kdy jsme museli hodně pracovat v hlavách a sebrat se k závěrečnému náporu. Roli černého koně play-off plníme podle plánu. Doma si půjdeme pro vedení v sérii," prohlásil trenér FBC Ostrava Karel Ševčík.

Sparta prohrávala s Bohemians 0:2, 1:3 a 3:4, ale po rozstřelu slavila díky Radimu Křenkovi. "Byla to první dvě třetiny celkem nudná podívaná. Ve třetí se díky našemu lehkému odskočení začalo trochu hrát. Prohráli jsme a v úterý se těšíme na další zápas," uvedl kouč Bohemians Michal Jedlička.

Čtvrtfinále play-off superligy florbalistů:

1. zápas:

Sparta Praha - FbŠ Bohemians 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 3:2 - 0:0)

Branky: 27. Svatoš, 46. Krejča, 48. Kareš, 59. Košir, rozhodující sam. nájezd Křenek - 7. a 26. P. Šebek, 42. Cabejšek, 56. K. Krbec.

2. zápasy:

Chodov - FBC Ostrava 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky: 1. Mikeš, 22. Matejčík - 41. a rozhodující sam. nájezd Daniš, 48. Šindler. Stav série: 1:1.

Mladá Boleslav - Panthers Otrokovice 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)

Branky: 14. a 25. Natov, 35. a 51. Curney, 40. Tadeáš Chroust, 60. J. Bína - 49. a 55. Pešat, 16. Kvapil. Stav série: 2:0.

1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Branky: 7. Hubálek, 27. Delong, 42. Bräuer, 48. M. Černý, 49. Řezanina - 15. Jakub Kolísko, 58. Langer. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články