Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vítěznou jízdu Vítkovic uťaly Střešovice. Mistr z Ostravy padl v Chodově

Velká série skončila. Florbalistky Vítkovic po šestadvaceti vítězných zápasech prohrály. V úvodním semifinále extraligy podlehly ve své hale Tatranu Střešovice 2:4. Domácí prostředí naopak v boji o superfinále využil Chodov a vyhrál nad mistrovským FBC Ostrava 3:2. Druhé zápasy sérií hraných na čtyři vítězství jsou na programu v neděli na stejných místech.

Finále Českého poháru florbalistek
zdroj: ČTK autor: Uhlíř Patrik

Vítkovice loni přišly na startu semifinále při snaze vybojovat čtvrtý titul za sebou dokonce o šňůru 70 výher a nakonec vypadly s FBC Ostrava 0:4 na zápasy. Přestože tentokrát dotáhly dvoubrankovou ztrátu, na základní část bez ztráty bodu a čtyři výhry ze čtvrtfinálové série s Bulldogs Brno nenavázaly.

Tatran vykročil za úspěchem v závěru první třetiny díky brance Barbory Lovíškové a ve 25. minutě zvýšila Kateřina Seemannová. Za domácí snížila ještě ve druhé třetině polská opora Dominika Buczeková, která bude od příští sezony působit ve švédském Kalmarsundu.

Po 45 sekundách třetí třetiny vyrovnala Sára Seevaldová. V 50. minutě vrátila Tatranu náskok v přesilové hře Seemannová a 12 sekund před koncem dovršila výsledek při power play do prázdné branky Simona Korbelářová.

FBC Ostrava dostala v Praze proti Chodovu v přesilové hře do vedení ve 13. minutě Paulína Hudáková, ale ve druhé třetině vyrovnala také v početní výhodě Magdaléna Plášková. Trefami v 51. a 54. minutě otočily stav Andrea Břeská a Markéta Prontekerová. Úřadující šampionky už jen snížily díky Lindě Pudišové.

Extraliga florbalistek - semifinále play-off; 1. zápas:

1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky: 36. Buczeková, 41. Seevaldová - 25. a 50. Seemannová, 18. Lovíšková, 60. S. Korbelářová.

Chodov - FBC Ostrava 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky: 34. Plášková, 51. Břeská, 54. Prontekerová - 13. P. Hudáková, 55. Pudišová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články