Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Velký obrat v sérii dovršen. Florbalistky Ostravy jako poslední proklouzly do semifinále

Praha – Byly na pokraji vyřazení, když v sérii s Bohemians prohrávaly 0:3 na zápasy. Florbalistky FBC Ostrava ovšem ve čtvrtfinále předvedly velký obrat. Utkání dovedly až do sedmého duelu, který ovládly v Praze v poměru 9:6. V boji o superfinále se utkají v ostravském derby s vítězkami základní části a úřadujícími mistryněmi z Vítkovic, které si je ve večerní volbě vybraly za soupeřky. Druhou semifinálovou dvojici tak tvoří Chodov s Jižním Městem.

Radost florbalistek FBC Ostrava
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Když obrat, tak se vším všudy. Dneska jsme sice lepší nebyli, ale hnala nás touha zahrát si poprvé semifinále. Holky jsou neskutečné, jsme na ně moc hrdí," řekl trenér FBC Ostrava Jakub Robenek.

Vítkovice sáhly při výběru po pátém celku základní části. "Zvolili jsme FBC Ostrava, protože jsme s touhle variantou počítali už před čtvrtfinále, neboť jsme věřili, že postoupí. Z toho důvodu jsme také volili ve čtvrtfinále Jičín. Na sérii se těšíme a věříme, že proběhne ve skvělé divácké atmosféře," uvedl kouč Vítkovic Jiří Velecký.

I druhý souboj bude derby, tentokrát pražské. "Dlouhou dobu jsme očekávaly, že si zopakujeme semifinále z loňského roku. Herbadent je silný soupeř a nebudeme to mít asi tak snadné jako loni, ale poctivě se připravíme a nevypustíme žádný souboj. Osobně doufám, že se bude opakovat loňský rok a do třetice zopakujeme náš postup do superfinále," prohlásila útočnice Chodova Jana Vávrová.

"Trošku jsem čekala a přála si, aby si nás vybraly Vítkovice. Bohužel se tak nestalo. Chodov je náš tradiční soupeř pro tuto část a určitě to budou kvalitní a vyrovnané zápasy se skvělou diváckou kulisou," podotkla trenérka Jižního Města Markéta Šteglová.

Extraliga florbalistek - čtvrtfinále play-off, 7. zápas:

FbŠ Bohemians - FBC Ostrava 6:9 (3:2, 2:2, 1:5)

Branky: 9., 29. a 49. Poláková, 2. Rybičková, 18. A. Bočanová, 24. Preisslerová - 6. a 11. Kapcová, 24. a 45. Káčová, 53. a 55. Pastušková, 30. Kotzurová, 54. Skácelová, 60. Vrlíková. Konečný stav série: 3:4.

Dvojice pro semifinále po výběru vítěze základní části Vítkovic (začíná v sobotu 25. března): Vítkovice - FBC Ostrava, Chodov - FK Jižní Město.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články