Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ve florbalovém souboji titánů porazilo Finsko těsným rozdílem Švédsko

Brno – Florbalový Škoda Cup v Brně dnes pokračoval severským derby mezi Švédskem a Finskem. Ještě v polovině zápasu to vypadalo na snadné vítězství Finska, když hráči Suomi vedli čtyřgólovým rozdílem. Švédové se ale dokázali do zápasu vrátit a snížit. Přesto nakonec prohráli těsně 8:7.

Oslava Švédů po vstřeleném gólu
zdroj: ČTK

V prvních deseti minutách jednoznačně dominovali hráči Švédska, jakoby chtěli svému dnešnímu soupeři vrátit porážku z posledních dvou finále mistrovství světa. V přesilové hře se švédové dostali do vedení, ale po chybách v obraně inkasovali. Finský tým v polovině zápasu vedl už dokonce 5:1.

Švédové se ale nevzdali, svého soupeře zatlačili na jeho polovinu a v poslední třetině se přiblížili svému soupeři na rozdíl jediného gólu. Ani záverečná hra bez bránkáře ale Švédům už nepomohla, a konečný výsledek tak zní 8:7 pro Finsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédsko - Finsko

Zatímco švédští florbalisté si v prvním zápase s přehledem poradili se Švýcarskem, Finsko jako úřadující mistr světa prohrálo s domácí českou reprezentací. V dalším dnešním utkání se právě českým tým utká se Švýcary od 19:00. Pokud by český tým porazil Švýcary, znamenalo by to pro něj poměrně reálnou šanci na vítězství v turnaji. Mohl by si zřejmě dovolit i těsnou prohru se Švédskem, které dosud Češi nikdy v histori neporazili.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články