Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V semifinále na sebe narazí Švýcaři s Finy a Švédové s Němci

Bern/Curych - V semifinále mistrovství světa florbalistů se utkají v sobotu v Curychu domácí Švýcaři s úřadujícími šampiony Finy a Švédové s Německem. Švýcarsko vyzve čtvrtfinálové přemožitele českého týmu po vítězství nad Norskem 11:5. Švédové rozstříleli Slovensko s českým trenérem Janem Holovkou 18:1 a Němci porazili v Curychu 4:2 Lotyše, kteří po výhře v základní skupině nad Českem nevyužili šanci na semifinále.

Dva Švýcaři dnes měnili historické tabulky. Útočník Emanuel Antener si připsal čtyři body za gól a tři asistenci a je novým rekordmanem v počtu bodů a asistencí na jednom MS. S 24 body už překonal výkon krajana Matthiase Hofbauera z roku 2004 (22 bodů) a s 16 přihrávkami zápisy Fina Miky Kohonena z roku 2004 i svůj vlastní z minulého šampionátu v roce 2010 (oba po 13 asistencích).

V přímém souboji také Matthias Hofbauer díky dvěma trefám a stejnému počtu přihrávek předčil v historické produktivitě Nora Willyho Fauskangera, jenž skóroval jednou. Matthias Hofbauer má z 38 utkání 77 bodů. Fauskanger, rekordman s devíti účastmi na MS, 46 odehranými zápasy i 48 trefami, má nyní o bod méně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články