Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V nominaci florbalistek je devět pamětnic minulého MS

Praha - Devět hráček z minulého mistrovství světa ve Švédsku z roku 2009 a čtyři majitelky bronzových medailí z loňského juniorského světové šampionátu v Olomouci zařadily do konečné dvacetičlenné nominace na MS ve švýcarském St. Gallenu trenérky českých florbalistek Karolína Šatalíková a Markéta Šteglová. Turnaj se uskuteční až od 4. do 11. prosince, ale kádr muselo nahlásit vedení českého týmu Mezinárodní florbalové federace už dnes.

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

Na historickém postupu do semifinále před dvěma roky se podílely brankářka Jana Christianová, obránkyně Denisa Billá a Zuzana Macurová a útočnice Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Magdalena Kotíková, Dominika Šteglová, Lucie Szotkowská a Hana Koníčková. Ta společně s Eliškou Krupnovou, Terezou Urbánkovou a Adélou Bočanovou byla i v úspěšném týmu do 19 let v Olomouci.

Oproti turnaji Euro Floorball Tour, který se hrál ve Finsku v minulém týdnu, došlo k jediné změně. "Předem jsme počítali s Anet Jarolímovou. Její zranění už je v pořádku a v sestavě tak nahradila Tamaru Hašovou," řekla Šatalíková oficiálním stránkám České florbalové unie. "Zůstala naopak Iveta Hyršlová, u níž sázíme na sehranost s klubovými spoluhráčkami," doplnila na adresu hráčky FbŠ Bohemians.

Mezi nominovanými nechybí Hana Lacková, která ve Finsku trenérky přesvědčila o formě. "Ještě před šampionátem nás čeká závěrečné soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, kde nám kromě nominovaných hráček vypomohou navíc právě i Tamara Hašová a Simona Kabeláková a v brance juniorská gólmanka Markéta Nikodýmová," dodala Šatalíková.

Nominace českých florbalistek na MS:

brankářky: Jana Christianová (Red Ants Rychenberg/Švýc.), Lenka Kubíčková (FBC Ostrava)

obránkyně: Denisa Billá, Magdalena Kotíková, Magdalena Cepek Žižková, Eliška Krupnová (všechny Herbadent SJM Praha 11), Zuzana Macurová, Andrea Pastušková (obě 1. SC Vítkovice), Nikola Černá (FbŠ Bohemians)

útočnice: Kamila Bočanová, Iveta Hyršlová, Adéla Bočanová, Lucie Szotkowská (všechny FbŠ Bohemians), Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Dominika Šteglová, Tereza Urbánková (všechny Herbadent SJM Praha 11), Hana Koníčková (FBC Liberec), Hana Lacková (Zug United/Švýc.), Jana Vojáčková (JM Chodov)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články