Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V cestě do semifinále MS stojí Lotyšsko. Ustojí florbalisté roli favoritů?

Ve čtvrtfinále mistrovství světa si čeští florbalisté střihnou zápas s Lotyšskem, které je už dvakrát v historii šampionátů překvapilo v základní skupině. Vítěz si zahraje v pátek od 17:45 s lepším ze souboje mezi domácím Finskem a Slovenskem. Přímý přenos utkání Česko – Lotyšsko sledujte od 14:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Češi budou útočit na čtvrtou semifinálovou účast v řadě. "Určitě to bude nejdůležitější zápas, který jsme dosud hráli. To je jasné. Je to velmi dobrý soupeř, fyzicky dobře nachystaný. Musíme naši hru dostat ještě výš," řekl finský trenér českých florbalistů Petri Kettunen.

Před třemi roky na domácím šampionátu v Praze prohrál jeho tým s Lotyšskem 3:4 a v roce 2012 v Curychu 4:5. Jsou to jediné dvě porážky z deseti vzájemných duelů, z nichž mají Češi aktivní skóre 60:34. 

Letos v Helsinkách Lotyši podlehli Švédsku 1:11, remizovali s Dánskem 5:5 a prohráli s Finskem 2:7. V předkole play-off deklasovali Kanadu 16:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté porazili Norsko a ve čtvrtfinále MS narazí na Lotyše

Kettunen věří, že jeho tým po jednoznačném vítězství nad Německem 11:0, porážce se Švýcarskem 2:4 a výhře nad Norskem 7:3 bude gradovat formu směrem k bojům o medaile.

"Při šampionátech je důležité, aby hra měla vzestupnou tendenci. Teď musíme udělat velký skok nahoru, abychom byli připraveni na Lotyše. Jsem přesvědčen, že naše obrana je dost dobrá na to, abychom dokázali čelit opravdu těm nejlepším týmům," prohlásil Kettunen.

Kapitán Tom Ondrušek byl jako jediný z týmu u obou porážek s Lotyšskem. "Je to papírově nejtěžší soupeř z těch, co mohli přijít, spolu se Slovenskem. Dobře pro nás  pokud někam cílíme, musíme porazit každého a je to pro nás dobrý test pro semifinále, pokud ho zvládneme," řekl Ondrušek.

"Lotyši budou hrát velmi důraznou obranu, čekat na chyby. Asi nebudou hrát tak ofenzivně jako Norové, důležitá bude trpělivost a hra s míčkem. Když se zlepšíme a přidáme deset procent k zápasu s Nory, tak věřím, že si postup pohlídáme," dodal Ondrušek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články