Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V bitvě o semifinále florbalové superligy i o Ostravu vyhrály Vítkovice jasně i potřetí

Vítkovičtí florbalisté jasně vládnou sérii s městským rivalem z Ostravy. Po třetím utkání čtvrtfinále play-off vedou už 3:0 a jsou jedinou výhru od postupu. Po dvou vítězstvích na své palubovce soupeře jasně přehráli i na jeho vlastní půdě. Ostravští sice vedli 1:0, ale hosté ještě v první třetině vyrovnali a v dalších částech hry už vládli jednoznačně. Výsledkem byla demolice 11:3, o kterou se nejvíc zasloužil Adam Delong, jenž se trefil třikrát. Postoupit do semifinále mohou obhájci titulu z roku 2019 už v sobotu, kdy se hraje od 17:00 opět v ČPP Aréně.

"Zlomilo se to ve druhé třetině, kdy nás Vítkovice dostaly pod tlak a my jsme se z toho s prominutím podělali. Nechali jsme hrát Vítkovice na míčku a to je proti takovému soupeři strašně špatné," řekl trenér FBC Tomáš Svačinka.

Kromě Delonga se v dresu vítězů dařilo výborně i Marku Bräuerovi, který přispěl k výhře Vítkovic čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí si připsal Marek Bräuer.

Do utkání lépe vstoupili domácí a po 36 sekundách je dostal do vedení polský útočník Wojciech Malajka. Favorit vyrovnal v závěru první třetiny díky Tomáši Sladkému a mezi 33. a 38. minutou získal díky dvěma trefám Delonga a jedné Jana Šebesty vedení 4:1.

"Od druhé třetiny jsme si řekli, že musíme zabrat a nedat soupeři ani metr místa. Začalo nám to tam padat a oni už na to nenašli odpověď," prohlásil Bräuer.

V čase 40:25 se trefil také Jiří Besta a během dalších 48 sekund zvýšili náskok Lukáš Hájek, Bräuer a ve 45. minutě upravil Šimon Kuczera už na 8:1. Domácí sice dvakrát zkorigovali stav, ale nakonec se jejich ztráta vyšplhala na osm gólů.

Livesport superliga florbalistů - čtvrtfinále play-off; 3. zápas:

FBC Ostrava - 1. SC Vítkovice 3:11 (1:1, 0:3, 2:7)

Branky: 1. Malajka, 50. Lipový, 57. Šubert - 33., 38. a 54. Delong, 42. a 59. z tr. střílení Bräuer, 19. Sladký, 34. Jan Šebesta, 41. Besta, 41. Hájek, 45. Kuczera, 60. Hubálek. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články