Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Smeták opustil lavičku FBC Ostrava

Ostrava - Trenér Martin Smeták se rozhodl opustit lavičku florbalistů FBC Ostrava. Bývalý hokejový reprezentant a rozhodčí začal pracovat v ostravském klubu loni a po neúčasti v play-off dovedl tým krůček od titulu, který mu nakonec sebral Tatran Střešovice. Vedení FBC Ostrava muselo řešit překvapivou zprávu krátce před startem sezony a v nedělním utkání v Liberci už tým místo Smetáka vedl jeho dosavadní asistent Miroslav Kozel.

Florbalisté Ostravy
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Ve čtvrtek dopoledne jsme měli schůzku s realizačním týmem a probírali jsme vybavení a hráče. Bylo to trošku impulzivní, ale v pohodě. A večer mi zavolal, že končí," řekl šéf ostravského klubu Rolf Franke. "Říkal, že hráči nemají kvalitní zázemí a netrénují, jak mají. Myslel jsem nejdřív, že si dělá srandu. Začal trénovat hokejové juniory v Porubě a myslím, že si toho nabral moc a teď nestíhá. Jen nevím, proč dal přednost hokeji," dodal.

Ostravané v nedělním utkání i tak bez problémů potvrdili roli favoritů a vyhráli v Liberci 5:2. "Nechci, aby to vyznělo špatně. Udělal u nás kus dobré práce. Určitě si zaslouží poděkování za to, co udělal. Ale chtěl bych, aby byl upřímný a řekl pravý důvod," doplnil Franke.

Hráči byli změnou na trenérském postu zaskočení. "Dozvěděli jsme se to dva dny před prvním zápasem. Některé to překvapilo a také zklamalo. V týmu zůstávali i proto, že zůstal on. Ale nedá se nic dělat, ani nebyl čas o tom přemýšlet," uvedl kapitán Dominik Hanic.

Zástupci klubu ještě čekali, zda Smeták své rozhodnutí nepřehodnotí. "Na florbal byl placený královsky. Ale u nás to není jako v hokeji nebo ve fotbale. Pořád jsme amatérský sport. Volal mu kapitán týmu i jeden z našich sponzorů a on jim oběma řekl, ať ho nepřemlouvají, že je rozhodnutý," dodal Franke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články