Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Trenér florbalistů Trnavský nominoval šestnáct bronzových medailistů

Praha - Šestnáct bronzových medailistů z minulého šampionátu v roce 2010 v Helsinkách zařadil trenér českých florbalistů Tomáš Trnavský do konečné dvacetičlenné nominace na prosincové mistrovství světa ve Švýcarsku. Premiéru na velké mezinárodní akci si v Curychu odbydou obránci Patrik Suchánek, Petr Kološ a útočník Martin Tokoš z Vítkovic a také forvard Tom Ondrušek z Tatranu Střešovice.

Florbalové utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČT24

"Nebylo vůbec jednoduché rozhodnout, koho na mistrovství světa vzít a koho nechat doma. Zvažovali jsme veškeré aspekty u hráčů a myslím, že to jsou ti praví, kteří se nám hodí do herního systému," řekl Trnavský. V kádru má i pět pamětníků největšího úspěchu z roku 2004, kdy na světovém šampionátu v Curychu získali Češi stříbro. Byli u toho brankář Tomáš Kafka, obránce Aleš Jakůbek a útočníci Vojtěch Skalík, Martin Ostřanský a Aleš Zálesný.

"Zápasy na mistrovství světa budou těžké, proto jsme vybrali právě tuhle odolnou sestavu. Všechny hráče jsme bohužel vzít nemohli, i když bychom velmi rádi. Proto opravdu velké díky všem, kteří se do závěrečné dvacítky nedostali, za jejich práci v průběhu uplynulých dvou let," řekl Trnavský.

Nominace českých florbalistů na MS ve Švýcarsku (2.- 9. prosince):

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (Helsingborg/Švéd.)

Obránci: Petr Kološ, Patrik Suchánek (oba Vítkovice), Marek Deutsch (Tatran Střešovice), Milan Garčar (Helsingborg/Švéd.), Tomáš Chrápek (Langenthal/Švýc.), Aleš Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.), Jan Jelínek (Nokian KrP/Fin.)

Útočníci: Milan Fridrich, Tom Ondrušek, Martin Richter (všichni Tatran Střešovice), Matěj Jendrišák (Chodov), Štěpán Slaný (Česká Lípa), Martin Tokoš (Vítkovice), Martin Ostřanský (Alligator Malans/Švýc.), Vojtěch Skalík (Grasshopper Curych/Švýc.), Tomáš Sladký (Koovee/Fin.), Milan Tomašík (IBK Dalen/Švéd.), Aleš Zálesný (Verbano Gordola/Švýc.) 

Z hráčů, kteří byli na minulém šampionátu, se nedostali do konečné nominace obránce Pavel Brus z Grasshopperu Curych a útočníci Daniel Šebek z Grünenmattu s Ondřejem Fojtou z Mladé Boleslavi. V kádru jsou i dva hráči z nižších soutěží - Štěpán Slaný působí v druhé nejvyšší české soutěži v České Lípě a Zálesný ve čtvrté švýcarské lize v celku Verbano Gordola.

Český tým vstoupí do mistrovství světa v Curychu v neděli 2. prosince proti Japonsku, o den později jej čekají v základní skupině C Spojené státy americké a v úterý 4. prosince nastoupí proti Lotyšsku. První dva týmy postoupí do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články