Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tatran získal šestnáctý titul až po "nekonečných" nájezdech

Praha - Florbalisté Střešovic zvítězili v superfinále v pražské O2 areně před rekordní návštěvou 11 073 diváků nad Mladou Boleslaví 7:6 po nájezdech a získali 16. extraligový titul. O návratu Tatranu na trůn po třech letech rozhodl v sedmé sérii rozstřelu Milan Fridrich. Pro Středočechy je i stříbro historickým úspěchem.

Tatran Střešovice oslavuje extraligový titul
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Určitě to bylo nejlepší superfinále. Jsme nadšení, že jsme dokázali tak dlouho hrát na tři celé pětky, takže jsme měli dost sil. Na konci to bylo o štěstí a asi i o fyzičce. Říkal jsem, že rozhodnou gólmani. Ale netušil jsem, že rozhodnou oba naši gólmani," prohlásil trenér Střešovic Jiří Jakoubek.

Trenér Mladé Boleslavi Jan Zahalka byl zklamaný. "Mně ani klukům druhé místo za tu práci, co jsme odvedli, nestačí. Rozhodl jeden nájezd, který jsme nedali a oni ano," prohlásil bývalý hráč i trenér Střešovic.

Skóre utkání otevřel ve třetí minutě mladoboleslavský obránce Jan Jelínek, který v přesilovce při vyloučení Jana Kolíska překonal gólmana Michala Rebra z pravé strany od mantinelu a odstartoval devítiminutovou přestřelku, která bavila diváky. Za necelé dvě minuty znovu Jelínek využil zakrytého výhledu gólmana a zvýšil. Za 18 sekund poprvé překonal Davida Rytycha Miroslav Mayer, ale dvoubrankový náskok vrátil Středočechům dorážkou do odkryté branky Jaromír Ekl. Vzápětí se radoval zase Tatran, když Ondřej Riebauer trefil z otočky levý horní roh Rytychovy branky. Ve 12. minutě přešel přes Jana Řehoře Tadeáš Chroust a trefil se pod levou ruku Rebra.

Do druhé části nahradil Rebra v brance Střešovic zkušený Tomáš Kafka a Tatran se hnal za smazáním ztráty. Pokus Jana Natova zastavila tyč, ale v polovině utkání se už při signalizovaném vyloučení trefil Martin Richter. Ve 32. minutě při trestu Petra Kološe nejdříve zamířil Natov do horní tyče a Marek Vávra už vzápětí vyrovnal. Ve 37. minutě ale vrátil Mladé Boleslavi náskok Salát, který po přihrávce Petra Novotného zamířil do prázdné branky.

Na začátku třetí části pomohla Rytychovi potřetí tyč po Mayerově pokusu. Tatran se dočkal znovu vyrovnání po střele Jiřího Kolíska ze středu a v 58. minutě poprvé vedl, když se z levé strany trefil do levého horního rohu kapitán Marek Deutsch. Za 55 vteřin ale v power play poslal zápas do prodloužení Jiří Curney.

V nastavení byl aktivnější Tatran a největší šanci měl Marek Beneš. Na nájezdy se vrátil do branky Střešovic Rebro a stal se jedním z hrdinů, když chytil pět ze sedmi pokusů. Rozuzlení přinesla sedmá série, kdy se trefil Fridrich a neuspěl Novotný.

Zklamán byl především Novotný, který rozhodl dvě série nájezdů v semifinále proti Brnu. "Asi jsme si to vybrali. Dneska jsme od začátku nájezdů byli ten tým vzadu. I když jsme to dvakrát zvládli, potřetí jsem to já nezvládl. Mrzí mě to dvojnásob. Nechápu, co se stalo, když jdu do gólmana, který je na pravé straně a já mu do ní jdu. Hrozně mě to mrzí, protože to finále už nikdy hrát nemusím," litoval mladoboleslavský kapitán.

Mladá Boleslav - Střešovice 6:7 po náj. (4:2, 1:2, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Novotný), 5. Jelínek (Tadeáš Chroust), 9. Ekl (J. Bouška), 12. Tadeáš Chroust (Jelínek), 37. Salát (Novotný), 59. Curney (Novotný) - 5. Mayer (Natov), 11. Riebauer (Řehoř), 30. Richter (Jan Kolísko), 32. M. Vávra (Richter), 53. Jiří Kolísko (Beneš), 58. Deutsch (Beneš), rozhodující sam. nájezd Fridrich. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 11 073. Konečné pořadí extraligy: 1. Tatran Střešovice, 2. Mladá Boleslav, 3. Vítkovice, 4. Bulldogs Brno, 5. FbŠ Bohemians, 6. Chodov, 7. Sparta Praha, 8. FBC Ostrava, 9. Pardubice, 10. Otrokovice, 11. Královské Vinohrady, 12. Liberec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články