Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tatran začal Czech Open vítězně, vyhrál nad St. Gallenem

Praha - V české metropoli začal 23. ročník florbalového turnaje Czech Open. I letos v něm čtyři tisíce hráčů sehrají skoro 700 zápasů. Jeden z prvních z nich přinesl střet mistra extraligy Střešovic se švýcarským St. Gallenem. Tatran se musel obejít bez tradičních opor: Natov odešel do Mladé Boleslavi, Riebauer, Vávra a Fridrich zase chybějí kvůli tréninkovému manku. Zřejmě i proto odehrál mistr se St. Gallenem vyrovnané utkání, nakonec se ale přeci jen radoval z vítězství 3:2. "Bylo to napínavé až do konce, doufali jsme, že to zvládneme líp, ale nakonec to dobře dopadlo," uvedl Jan Svoboda, který v utkání jednou skóroval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tatran - St. Gallen

Florbalisté Chodova si na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze připsali v základní skupině B elitní kategorie skalp Warbergu, který porazili 9:5. Pěti body za tři branky a dvě asistence k tomu přispal Tom Ondrušek, hattrick zaznamenal také Patrik Dóža. Čtyřnásobný švédský mistr předtím zaváhal už i s Bulldogs Brno, s nimiž remizoval 2:2. Chodov si naopak spravil chuť po prohře se švýcarským Könizem, který jako jediný na turnaji zůstává bez ztráty bodu.

Mladá Boleslav vyhrála ve skupině A nad finským Tapanilänem Erä 3:1 a prohrála se švédským Växjö 1:2. V úvodním zápase s Finy se uvedl trefou hned po 25 vteřinách český reprezentační útočník Jan Natov, který přestoupil ze Střešovic za odstupné 125 tisíc korun. Nový kouč Jan Pazdera má v kádru úřadujícího českého vicemistra k dispozici i posilu z FBC Ostrava, obránce Petra Krzyžanka.

Jako jediné z českých zástupců ještě nepoznaly hořkost porážky Vítkovice, které remizovaly ve skupině C s FbŠ Bohemians 4:4 i se švýcarským mistrem SV Wiler-Ersigen 1:1. Jen po bodu mají hráči Bohemians, kteří prohráli se švédským Dalenem 1:6 a Bulldogs Brno. Ti podlehli Könizu 2:4.

Výsledky:

Elitní kategorie mužů:

Skupina A: Växjö (Švéd.) - Grünenmatt (Švýc.) 3:6, Tapanilan Erä (Fin.) - Mladá Boleslav 1:3, Mladá Boleslav - Växjo 1:2, Grünenmatt - Tapanilan Erä 2:10.

Skupina B: Köniz (Švýc.) - Chodov 5:2, Warberg (Švéd.) - Bulldogs Brno 2:2, Bulldogs Brno - Köniz 2:4, Chodov - Warberg 9:5.

Skupina C: Vítkovice - FbŠ Bohemians 4:4, Dalen (Švéd.) - Wiler-Ersigen (Švýc.) 2:2, Wiler-Ersigen - Vítkovice 1:1, FbŠ Bohemians - Dalen 1:6.

Skupina D: Tatran Střešovice - Waldkirch-St. Gallen (Švýc.) 3:2, Thun (Švýc.) - Pixbo Wallenstam (Švéd.) 1:1, Waldkirch-St. Gallen - Thun 4:2, Pixbo Wallenstam - Tatran Střešovice 4:2.

Elitní kategorie žen:

Skupina A: Herbadent Praha 11 SJM - HuKu (Fin.) 9:1, Sveiva (Nor.) - Pixbo Wallernstam 1:5, Pixbo Wallernstam - Herbadent Praha 11 SJM 4:1, Huku - Sveiva 1:5.

Skupina B: FbŠ Bohemians - IBF Dalen 1:0, Slovensko - SB Pro (Fin.) 2:2, SB Pro - FbŠ Bohemians 8:1, IBF Dalen - Slovensko 2:4.

Skupina C: Vítkovice - ČR "19" 4:1, Red Ants Rychenberg (Švýc.) - IBK Dalen 1:1, IBK Dalen - Vítkovice 4:3, ČR "19" - Red Ants Rychenberg 4:1.

Skupina D: Chodov - Umea 1:0, Bern Burgdorf - Sokol Židenice 3:2, Sokol Židenice - Chodov 0:5, Umea - Bern Burgdorf 2:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články