Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tatran splnil roli favorita, Boleslav neuspěla s Wilerem

Mladá Boleslav - Florbalisté Tatranu Střešovice splnili v boji o semifinále na Poháru mistrů roli favorita proti norskému Sleviku a po výhře 6:1 narazí na švédský Falun. Naopak hráči Mladé Boleslavi si semifinále nezahrají. Ve čtvrtfinále totiž podlehli švýcarskému SV Wiler-Ersigen 2:6 a čeká je jen zápas o 5. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Wiler

Norové proti českému šampionovi hráli v úvodu vyrovnanou partii a v polovině úvodního dějství se dostali do vedení. Za obranou Tatranu zůstal Straete a prostřelil Michala Rebra. Střešovičtí se radovali ve 14. minutě po Kubovičově střele. Na druhé straně trefil tyč Evensen.

Slevik sice i nadále zlobil, ale Tatran ve druhém dějství rozhodl čtyřmi góly. Ve 26. minutě trefil Fořt ideálně ze vzduchu přihrávku Marka Vávry, který pak v přesilovce upravil na 3:1. Trefil se ještě Řehoř a tři vteřiny před pauzou Mayer. V závěrečném dějství zvýšil Gruber.

"Ze začátku jsme asi byli nervóznější. Pohár mistrů se přece jen nehraje každý týden. V minulé sezoně jsme na to hodně dřeli, abychom tady byli. Pak jsme se trochu naštvali tím naším výkonem v první třetině, dostali jsme se do hry a šlo to mnohem líp," řekl útočník Tatranu Marek Vávra.

Střešovice se mohou těšit na souboj s vítězem posledních tří ročníků švédské ligy, který útočí nyní na zlatý hattrick i na Poháru mistrů. "Na to se nedá moc připravit, protože je to opravdu nejlepší tým na světě. Ani svého času Storveta, která tuším taky vyhrála třikrát za sebou švédskou ligu, nebyla tak dominantní jako Falun. Musíme podat náš nejlepší výkon a uvidíme," dodal Vávra.

Boleslav v domácím prostředí neuspěla

Desetinásobný švýcarský mistr s obráncem Danielem Šešulkou, útočníkem Danielem Šebkem a asistentem trenéra Radkem Sikorou sice nevyužil přesilovku při Gwuždžově vyloučení, ale do vedení se dostal v polovině úvodní třetiny. Šebek vystihl chybnou Křenkovu rozehrávku a vyzval ke skórování Känziga. "Přišlo mi, alespoň z pohledu naší lajny, že jsme se toho zalekli. Ještě ta má chyba, kdy se mi to svezlo, tomu taky moc nepomohla. A už jsme se tím zápasem vezli. Musím sportovně uznat, že oni byli lepší," řekl obránce Radim Křenek.

Po přesných střelách Adriana Zimmermanna a Mendelina už museli domácí dohánět tříbrankovou ztrátu. Radosti z gólu se dočkali ve 29. minutě, kdy po Salátově přihrávce překonal Wolfa Jelínek. Svěřencům trenéra Jana Pazdery další snaha snížení nepřinesla a naopak ve 44. minutě pojistil náskok Švýcarů z dorážky Fankhauser. Curney sice rychle snížil, ale Natovovo vyloučení na pět minut definitivně rozhodlo. Wittwer 22 sekund před jeho koncem upravil na 5:2 a v závěru završil výsledek z trestného střílení Väänänen.

"Určitě to vyloučení rozhodlo, protože v tu chvíli jsme šli do velkého tlaku a mohlo se to vyvinout úplně jinak. Mě to mrzí, šel jsem vybojovat balón, bohužel jsem tam reflexivně nechal koleno a trefil jsem ho. Určitě to nebylo cílené," litoval útočník Jan Natov.

Pohár mistrů ve florbalu v Mladé Boleslavi:

Muži - čtvrtfinále:

Mladá Boleslav - SV Wiler-Ersigen 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 29. Jelínek (Salát), 47. Curney (Jelínek) - 10. Känzig (Šebek), 17. A. Zimmermann (Hirschi), 25. Mendelin (Väänänen), 44. Fankhauser (M. Hofbauer), 55. Wittwer (Bischofberger), 60. Väänänen z trestného střílení. Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 1:1, navíc Natov (Mladá Boleslav) na 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 1472.

Tatran Střešovice - Slevik IBK 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Kubovič (Řehoř), 26. Fořt (M. Vávra), 32. M. Vávra (Ullmann), 39. Řehoř (Ullmann), 40. Mayer (Beneš), 49. Gruber (Komárek) - 10. Straete (Grapne). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 872.

Ženy - čtvrtfinále:

Chodov - Sveiva IB 9:3 (4:1, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Řepková, 10. Jarolímová (Vojáčková), 12. Jarolímová (Klímová) 17. Vojáčková (Řepková), 22. Vojáčková (Vrátná), 23. Klímová (Jarolímová), 27. Paulovičová (Vojáčková), 40. Jarolímová (Vojáčková), 50. Tožičková (Klímová) - 8. Torpová (Knudsenová), 31. Bilinská (Isjominová), 41. Bilinská (Ghoshová). Rozhodčí: Soderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1612.

Herbadent Praha 11 SJM - Piranha Chur 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 55. Billá (D. Šteglová), 60. Košturiaková (Billá) - 10. Zwinggiová (Dominioniová), 13. Sgierová (Zwinggiová), 32. Zwinggiová (Putziová), 34. Ulberová (Zwinggiová), 36. Dominioniová (Zwinggiová), 56. Zwinggiová (Von Rickenbachová), 57. Martiová (Paschoudová), 60. Ludwigová (Putziová). Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 802.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články