Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tatran poprvé chybí ve finále play-off. Je to zklamání, říká kapitán

Praha – Florbalová extraliga pozná nepoznané. Poprvé v historii play-off bude ve finále chybět Tatran Střešovice. Patnáctinásobný šampion v semifinále nestačil na pražského rivala z Chodova a sezona pro něj skončila netradičně brzy. A rok může být i hůře, Tatran se totiž bude muset vyrovnat s odchodem Švéda Johana von der Pahlena a možná i dalších opor. 

Zklamaní hráči Tatranu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Je to velké zklamání," řekl kapitán Střešovic Milan Fridrich po porážce s Chodovem 2:4 na zápasy. Mistr z posledních tří let přitom vedl v sérii 2:0. "My jsme si sérii neprohráli v posledním zápase. Bojovali jsme, ale bylo to v křeči. Nedávali jsme góly, když jsme mohli." Skalp Tatranu v play-off měly dosud jen Vítkovice, kterým v letech 1997, 2000 a 2009 podlehli střešovičtí hráči ve finále. Chodov už sahal po vyřazení pražského rivala v semifinále před dvěma lety, ale Tatran předvedl jeden ze svých pověstných obratů.

Donutili nás teď hrát jejich styl, což nám tolik nevyhovovalo. Zavírali nás do stran, brali míčky a chodili nám do brejků. Nevyvarovali jsme se individuálních chyb, které rozhodovaly zápasy," doplnil Fridrich, podle něhož i kvůli marodce v sezoně Tatran nehrál s jistotou svůj nový herní systém. "Je to pro nás poučení do další sezony."

Kapitán české reprezentace, který má za sebou i zklamání v podobě až sedmého místa na prosincovém mistrovství světa, si chce v příštích týdnech od florbalu odpočinout. "Teď se budeme s ženou a dcerkou připravovat na porod. Budu dva tři měsíce trávit s rodinou, abych jim vrátil, co jsem během sezony nestíhal," řekl Fridrich.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání Střešovice - Chodov

V létě se bude rozhodovat, co bude dál. "Budu zvažovat, jak to jde stíhat i se dvěma dcerami a kolotočem práce. Už to není úplně jednoduché. Hlavně musím mít cíl a vědět, že to bude smysluplně strávený čas, protože ho ubírám rodině a práci," dodal Fridrich.

Gólman Tomáš Kafka, který se podílí na skladbě střešovického kádru, věří, že s výjimkou Von der Pahlena tým zůstane pohromadě. "Johan odchází pracovně do Švýcarska. Jednáme se dvěma nebo třemi hráči, kteří by nás mohli posílit. Myslím ale, že mužstvo má dobré jádro," prohlásil Kafka. O možné konci vrcholové kariéry mluvil i Martin Richter. "To nepřichází v úvahu, zaútočím na něj přes jeho přítelkyni," usmíval se Kafka.

Udržet opory je podle něj základní předpoklad toho, aby se Tatran vrátil na vrchol. "Vedle toho musíme hlavně najít motivaci se zlepšovat. Musíme to příště líp vyladit," dodal Kafka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články