Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Tatran byl v německém otvíráku sezony úspěšnější. Bohemians porazil 6:3

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice prohráli v německém Chemnitzu při premiérovém představení superligy v zahraničí s Bohemians 3:6. Třemi góly přispěl k úspěchu zelenobílých Jakub Buršík. Pardubice vstoupily do soutěže výhrou nad Karlovými Vary 6:3. Nováček Kanonýři Kladno podlehli doma Liberci 2:7.

Tomáš Jurco z Tatranu
zdroj: ČTK / Profimedia

Vstup do utkání před 822 fanoušky v Richard-Hartmann-Halle vyšel lépe Střešovicím a v čase 3:27 po přihrávce Tomáše Hanáka otevřel skóre Marek Beneš. Mezi 15. a 18. minutou otočili stav Jaroslav Petrák s Buršíkem, ale za 44 sekund vyrovnal Ondřej Sádlo.

Ve druhém dějství florbalisté další branku nenabídli a po 82 sekundách závěrečné části se opět prosadil Buršík, který o pár vteřin dříve trefil tyč. V 46. minutě překonal Tomáše Jurca z dálky přes clonu také Tomáš Trnka, v čase 56:26 dovršil hattrick Buršík a za dalších 108 sekund skóroval Vojtěch Bílek. O půl minuty později zkorigoval výsledek Matěj Havlas.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Tatran Střešovice – Bohemians

K výhře Pardubic přispěl dvěma góly Ondřej Kroužek, který patří mezi posily z Black Angels. Ti po nesplnění licenčních podmínek opustili superligu a mohli se přihlásit až do třetí nejvyšší soutěže. Pardubice se po sestupu mohly vrátit na jejich místo mezi elitu a Sokoli odstartovali společný projekt s Black Angels, který propojil mužstva tak, aby vznikl ekonomicky stabilní tým. V názvu proto mají i BA.

Na Kladno, které se do superligy vrátilo po sedmi letech, zavítalo na úvod do Sportovní haly BIOS 453 příznivců. Za Liberec dvakrát skórovali Jakub Mádlo a Martin Horn, čtyři asistence zaznamenal Vojtěch Wiener.

V superlize se tak odehrály všechny naplánované duely. Jediný zápas ženské extraligy Liberce s Třincem byl však kvůli silným dešťům a hrozícím povodním odložen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články