Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Švýcarští florbalisté zastavili vítěznou sérii českého týmu

Po deseti výhrách skočila vítězná série českých florbalistů. Ti v Plzni na turnaji EFT, který je generálkou na mistrovství světa, podlehli 2:4 Švýcarům. Hosté dokázali otočit vývoj utkání třemi góly ve druhé třetině, kdy zápas rozhodli. Všechny zápasy českého týmu v Plzni můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: Český florbal

"Dovolili jsme Švýcarům odskočit na pár gólů a pak se s nimi hraje těžko. Je to od nich takový uspávací florbal a hodně na balonku. My jsme hráli ze zabezpečené obrany a byly tam takové pasáže, kdy se moc nehrálo a nemělo to šťávu. Bylo pro nás těžké to dohánět. Otevřeli jsme to až na nějakých posledních pět minut a to už nestačilo," řekl obránce Jakub Gruber, autor dvou asistencí.

Před 568 diváky v plzeňské hale se ujali v 8. minutě vedení domácí. Jakub Gruber našel zpoza branky Dominika Beneše, který se trefil k pravé tyči branky Patricka Edera. Švýcaři odpověděli v čase 27:44, kdy využil přesilovou hru Patrick Mendelin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švýcarsko

V polovině utkání otočil stav střelou přes obránce Jan Zaugg a ve 34. minutě se uvolnil Paolo Riedi a bekhendem poslal balonek do branky pod rukou gólmana Martina Beneše.

Hned po 15 sekundách třetí třetiny se prosadil z dorážky po Gruberově střele Filip Langer a snížil na 2:3. V 51. minutě ale zakončil ideální přihrávku Christopha Camenische Mendelin a druhým gólem v utkání zpečetil vítězství.

"Rozhodla druhá třetina a dvě přesilovky v ní. Měli jsme chvílemi navrch, ale tohle nás vyřadilo z tempa a Švýcaři to obrátili ve svůj prospěch," prohlásil útočník Matěj Havlas, který v národním týmu debutoval stejně jako další forvard Adam Hemerka a obránce Lukáš Punčochář.

Všichni tři se zařadili do formace s dalším letošním juniorským mistrem světa z Brna Filipem Formanem a zkušeným Martinem Kisugitem.

"Mrzí nás, že je to prohra a neurvali jsme vítězství, ale v premiéře jsme si to osahali slušně. Až na začátek jsme se chytali tempa a zvykli jsme si na něj. Mělo to stoupající tendenci, což je pozitivní," dodal Havlas.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Plzni:

Česko - Švýcarsko 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky: 8. D. Beneš (Gruber), 41. Langer (Gruber) - 28. Mendelin (Studer), 31. Zaugg (Rüegger), 34. Riedi (Florian), 51. Mendelin (Camenisch). Rozhodčí: Söderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: Využití: Diváci: 568.

Švédsko - Finsko 8:3 (3:1, 2:2, 3:0)

Junioři:

Česko - Švýcarsko 6:3 (1:1, 4:1, 1:1)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články