Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Švédky jsme hned hodily za hlavu, říká před klíčovým duelem se Slovenkami kapitánka Krupnová

Český tým si z utkání se Švédkami odnesl vysokou porážku. Z výsledku 2:10 byla kapitánka Eliška Krupnová hodně zklamaná. Jubilejní stý zápas za národní tým si představovala jinak, nyní už se ale se spoluhráčkami soustředí na nadcházející rozhodující duel se Slovenskem. Přímý přenos utkání Česko - Slovensko sledujte od 16:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Eliška Krupnová
zdroj: ČTK/PR/Martin Flousek/Český florbal

"Pocity nic moc. Takhle jsem si to nepředstavovala, ani nikdo z týmu. Jsme zklamané, naštvané, všechno dohromady," popsala Krupnová. "Vždycky je šance. Pořád jsme chtěly hrát a dávat góly, ale Švédky nás tvrdě potrestaly za každou naši chybu. Na začátku jim to dodalo klid a nás to naopak srazilo, góly jsme jim darovaly hodně lehce. To si nemůžeme dovolit."

Před sedmi týdny na domácím turnaji Euro Floorball Tour podlehly Češky Švédkám těsně 5:6, tentokrát se vyrovnaná partie nekonala. "Na hřišti jsme nebyly tak důrazné a prohrávaly jsme víc soubojů než tenkrát. Neřešily jsme tak dobře situace a Švédky začínaly mít větší a větší převahu," konstatovala Krupnová.

"Do zápasu nastoupily relativně opatrně, nebyl to žádný bezhlavý pres, jako to hrávaly dřív. Stejně jsme v rozehrávce udělaly chyby nebo jsme si daly špatné přihrávky, čehož Švédky využijí pokaždé," doplnila Krupnová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švédsko

Byla si vědoma toho, že souboj na mistrovství světa bude se Švédkami těžší než v sezoně. "Švédky tu bývají víc koncentrované, na druhou stranu my nepodaly výkon jako na Euro Hockey Tour. Kdybychom takhle hrály i v říjnu, byl by z toho úplně stejný výsledek. Nehrály jsme dobře. Snad je někdy porazíme, ale ještě je k tomu dlouhá cesta," podotkla Krupnová.

Nyní budou hrát Češky o druhé místo ve skupině B a přímý postup do čtvrtfinále proti Slovensku. "Je to klíčový zápas, věděly jsme to už před mistrovstvím. Hned po Švédsku jsme si řekly, že to házíme za hlavu a vezmeme si z toho jen to, co fungovalo," řekla Krupnová.

"Se Slovenskem to bude úplně jiné, přirovnala bych to spíš k Lotyšsku. Musíme víc hrát na míčku, být tvořivé a nedělat chyby s unáhlenými přihrávkami do středu nebo tak. Chceme tohle hodit za hlavu a maximálně se soustředit," dodala Krupnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články