Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Švédky deklasovaly ve čtvrtfinále Slovensko 15:1

Tampere (Finsko) - Florbalistky Švédska porazily ve čtvrtfinále mistrovství světa v Tampere Slovensko vysoko 15:1 a v cestě za pátým titulem za sebou jim teď stojí Švýcarsko. Proti obhájkyním bronzu budou Švédky hájit svou sérii 24 výher na světových šampionátech v pátek od 19:15 SEČ. V prvním semifinále se utká o dvě a půl hodiny dříve domácí Finsko s Českem. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web.

Florbalové MS v Tampere
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

Slovensko, které vede český trenér Jaroslav Marks, bude hrát v pátek o páté až osmé místo s Lotyšskem. Pokusí se ještě vylepšit historicky nejlepší umístění, kterého už v Tampere dosáhlo. Dosud bylo nejvýše deváté na minulém šampionátu v roce 2013 v Brně a Ostravě.

Pěti body za tři branky a dvě asistence se podílela na kanonádě Švédska Jennifer Stalhultová, hattrick a jednu přihrávku zaznamenala Sara Helinová. Švédky se postaraly o třetí nejvyšší výhru turnaje. Vyšším rozdílem porazily ve středečním čtvrtfinále Finky tým Německa 16:0 a Švédky v základní skupině B rozdrtily české florbalistky 17:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články